Ingrediente:
1 pahar (200 ml) cu zahar tos
1 sticla bere 1/2 l
1/2 l - alcool (dublu rafinat- eu am incercat cu palinca)
Mod de preparare:
Se fierbe berea cu zaharul pana scade la jumatate si se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa 10 min.
Se adauga alcoolul si se amesteca bine pana la omogenizare.
Daca este necesar se adauga dupa gust apa fiarta si racita.
Atentie pentru ca in timpul fierrberii berea se umfla atentie la foc - trebuie sa fie mic - trebuie amestecat pe perioada fierberii!
Se serveste rece cu frunze de menta si lamaie.
In cazul in care se doreste o culoare mai inchisa se foloseste bere neagra sau zaharul se caramelizeaza putin inainte de a adauga berea.
Idei de servit:
- in pahare de sampanie
- cuburi mici de gheata (diverse forme)
- pentru decoratie: feliute de lamaie si lime si frunze de menta
Astept comentarii!
Este foarte aspectuos si gustos, dar ingrasa!
O reteta propusa de Angela Maxim
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie