Rețete cu ouăle rămase după Paște Rețete cu ouăle rămase după Paște: Maioneză

Poți prepara o maioneză, pe care să o păstrezi în frigider în borcan de sticlă pentru câteva zile. O poți folosi în sosuri, dressing pentru salate, poți prepara salată de rădăcinoase sau chiar salată beauf. Maioneză se potrivește și în salata orientală, în care poți adaugă și muștar, dacă îți place.

Rețete cu ouăle rămase după Paște: Ouă umplute

Ouăle umplute sunt apetisante, au un aspect savuros și sunt pe placul tuturor.

Poți amestecă gălbenușurile cu brânză proaspătă de vaci, puțin muștar, dar și smântână, gustul va fi minunat. Apoi adăuga legume proaspete: ceapă verde, ardei gras, chiar și roșii dacă îți plac, poate și șuncă presată, tocată cubulețe. Ornează cu o frunză de pătrunjel și masa este gata.

Rețete cu ouăle rămase după Paște: Salată bavareză

Pentru preparare ai nevoie de 8 cartofi fierți, 4 ouă fierte, o ceapă roșie, 2 castraveți murați, 4 linguri de maioneză, sare și piper după gust. Se pregătesc ingredientele, se toacă după pofta inimii, se amestecă și salată este gata.

Este un deliciu.

Rețete cu ouăle rămase după Paște: Ouă scoțiene

Dacă vrei să prepari ceva sofisticat, încercă această rețetă, practic, învelești ouăle fierte în preparat ca de chiftele din carne tocată, poți să dai bulgarii printr-un amestec de cereale (făină, mailai) astfel încât să prindă o crusta crocantă. Mai departe le poți prăji sau le poți prepara la cuptor.

Rețete cu ouăle rămase după Paște: Chec aperitiv cu ouă întregi

Îți recomandăm această rețeta savuroasă de chec aperitiv, în care poți pune, peste umplutură în tavă (ca la drob) ouă fierte întregi.

Checul aperitiv este foarte apreciat pentru gustul sau delicios și pentru faptul că poate fi preparat din ce ți-a rămas prin frigider.

Încercăm să trăim sustenabil așadar rețele care ne ajută să nu aruncăm mâncare sunt binevenite atât pentru mediu, cât și pentru banii noștri rămași în portofel necheltuiți.

Foto: Food Via Lenses/ shutterstock.com