Sa ai rosii pentru sandvisuri si salate, cu gustul celor de vara, dar iarna, este un deliciu. Daca esti harnica si te pregatesti din timp, poti sa ai asa ceva. Iata cum!

Au iesit asa de bune ca deschid zilnic borcanul si mananc pe nerasuflate cateva - simple, cu paine goala - sunt absolut fantastice! Si cand ma gandesc ca pana acum dadeam vreo 20 de ron pe un borcan de supermarket. Evident, m-am inteleptit substantial, avand in vedere ca dupa o investitie de 4 lei (in 4 kg dse rosii) mi-au iesit 2 borcane pline cu rosii uscate de 1000 de ori mai gustoase decat cele de pe raftul magazinelor.

In plus, efortul pe care il cer e aproape 0. Tot ce trebuie sa faci e sa alegi din piata niste rosii frumoase si grasane (cele tip "inima de bou" merg cel mai bine ;)

Vii repede cu ele acasa, le speli, sa le injumatatesti, sa le scoti (asa, vag de tot) semintele si sa le asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Apoi le sarezi din belsug (pentru ca sarea scoate apa din ele mai repede ;), le ungi cu putin ulei de masline, si eventual, daca te mai lasa sufletul, le presari si cu putin usturoi zdrobit, oreagano sau bucuioc proaspat si cu niste fulgi de ardei iute, ofc :D Asta-i tot.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Nu-ti mai ramane decat sa le bagi in cuptor, la foc miiiiiiiic de tot (cel mai mic pentru cuptoarele din epoca de piatra, ca al meu sau 100-110 de grade pentru cei care au inttrat in secolul XXI)..Le abandonezi acolo timp de 4-5 ore, pana se stafidesc bine si arata cam asa :

Apoi le asezi frumusel in borcane curate, mai arunci si un catel de usturoi si cateva frunze de busuioc pe-acolo, le acoperi cu ulei de masline, et voila - rosii uscate mirobolante!

Mie din 4 kg de rosii mi-a iesit un borcan mic si unul mare. Ma bate gandul sa mai fac o transa cat mai apuc, ca astea clar n-o sa aiba viata prea lunga.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri