NAUT LA CUPTOR CU VINETE SI HALLOUMI
INGREDIENTE NECESARE PENTRU NAUT LA CUPTOR CU VINETE SI HALLOUMI:
- 2 conserve naut - 400 g
- 1 vanata medie
- 150 g branza halloumi
- 5-6 rosii cherry
- 4 catei usturoi
- 220 ml suc de rosii
- 70 ml apa
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita boabe mustar
- 1 lingurita paprika afumata
- 1/2 lingurita schinduf
- piper proaspat macinat
- 1 crenguta oregano
- frunze proaspete busuioc
MOD DE PREPARARE NAUT LA CUPTOR CU VINETE SI HALLOUMI:
Puteti folosit naut uscat pe care sa-l preparati acasa, insa necesita mult timp de pregatire si solicita rabdare, asa ca eu va sugerez sa folositi nautul deja preparat. Contine apa, naut si sare, nimic altceva! Este minunat la gust, are un continut ridicat de antioxidanti, in plus, ajuta la reglarea colesterolului rau. Este o alternativa excelenta la carne, este satios si gustos si puteti prepara nenumarate mancaruri cu el.
In primul rand, incingeti cuptorul la 190 grade Celsius.
Desfaceti conservele de naut, scurgeti de apa, clatiti sub apa rece si scurgeti din nou intr-o sita. Lasati deoparte. Spalati vanata uscati-o cu un prosop curat, taiati-o felii.
Intr-o tigaie incingeti 2 linguri de ulei de masline. Prajiti feliile de vanata pe ambele parti pana se rumenesc frumos, scoateti-le pe un servet de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.
Curatati usturoiul si tocati-l, intr-o tigaie incingeti o lingura ulei de masline, adaugati usturoiul si caliti-l pret de 1 minut, avand grija sa nu se arda. Adaugati nautul scurs, condimentati cu paprika afumata, sare, piper, schinduf si boabele de mustar. Adaugati sucul de rosii si apa, lasati sa fiarba cateva minute pana ce sosul se ingroasa un pic.
Turnati compozitia de naut intr-o tava pentru cuptor. Din loc in loc asezati feliile de vanata prajita, puneti bucatele de branza halloumi si jumatati de rosii cherry, iar pe deasupra presarati frunzulite de oregano proaspat
Dati la cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana ce branza se rumeneste frumos si capata un aspect placut. Lasati cateva minute sa se racoreasca, presarati si frunzulite de busuioc proaspat. Serviti alaturi de felii de paine prajita.
Dupa cum spuneam, se poate consuma si cald si rece, este o minune de mancare! O sa va placa la nebunie si o sa va doriti sa o refaceti cat de curand!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?