15 Mai 2015 publicat în Retete culinare 10 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Iata cum poti avea un weekend reusit acasa, impreuna cu familia sau cu cei dragi. Gateste ceva bun, asculta muzica, vezi un film bun, povesteste cu cei dragi, citeste o carte. Noi ne ocupam de partea culinara, venim cu 3 idei de retete pentru un weekend relaxant.

GOGOSI LA CUPTOR CU SCORTISOARA

INGREDIENTE NECESARE PENTRU GOGOSI LA CUPTOR CU SCORTISOARA:

  • 500 g faina + putina faina pentru presarat pe masa
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 g Green Sugar Cooking
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou mare
  • 200 ml lapte degresat cald
  • 75 ml apa calda
  • coaja rasa de la o portocala
  • lapte + green sugar + scortisoara (pentru tavalit)

MOD DE PREPARARE GOGOSI LA CUPTOR CU SCORTISOARA:

Cerneti faina si sarea intr-un castron mare. Amestecati drojdia cu green sugar si apa calduta. Faceti o gaura in faina si turnati laptele cald, coaja rasa de portocala, oul batut cu furculita, ca pentru omleta, si amestecul de drojdie, apa si green sugar. Se amesteca toate pana se obtine un aluat moale. Se pune aluatul pe masa presarata cu faina si se framanta pana devine elastic si nu se lipeste de maini.Se imparte in 20 bucati egale si se modeleaza in forma de bilute.

Se pun bilutele, distantate intre ele, in tavi in care am pus hartie de copt si se lasa la dospit 40 minute sau pana isi dubleaza volumul.
Se incalzeste cuptorul la 200C si se coc gogosile 12-15 minute sau pana capata o culoare aurie. Se lasa putin la racit dupa care se ung cu lapte si se tavalesc prin Green Sugar amestecat cu scortisoara.

O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri