IN ACEST ARTICOL:
Zilele de weekend sunt ceva mai lenese decat celelalte zile din saptamana si asa ar trebui sa fie. Lenese si pline de rasfat. Pentru weekendul acesta avem cateva planuri culinare despre care am vrea sa va vorbim un pic.

Plan C: Tort de zahar ars

Blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, un varf de cutit sare
Crema: 10 oua, 10 linguri zahar, 1 litru lapte, 2 lingurite esenta de vanilie
Caramel: 5 linguri zahar

Mod de preparare tort de zahar ars: Prima data am caramelizat zaharul intr-o cratita inalta, cu diametrul de 26 cm. Cu miscari circulare am acoperit cu caramel si peretii cratitei, pana la jumatate. Am lasat caramelul sa se raceasca si m-am apucat de blat.
Cele 4 oua le-am separat in doua castroane. Albusurile le-am batut spuma tare cu praful de sare si 2 linguri de zahar, iar galbenusurile le-am mixat 2 minute cu celelalte doua linguri de zahar. Am incorporat galbenusurile in spuma de albus si apoi am incorporat si faina. Am amestecat usor, de jos in sus, pana cand am obtinut o compozitie omogena.

Intr-un alt castron am mixat toate ingredientele pentru crema. In cratita captusita cu caramel am nivelat compozitia pentru blat. Compozitia pentru crema am turnat-o usor, intr-o margine a cratitei. Compozitia pentru blat se va ridica deasupra compozitiei pentru crema.

Am introdus cratita intr-o alta cratita mai mare, in care am turnat in prealabil apa clocotita. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului in care coacem tortul. Am bagat "constructia" la cuptor, la foc moderat spre mic pentru 45 minute. Asa arata cand este gata:

Am acoperit cratita cu un platou si cu o miscare brusca am rasturnat tortul pe platou. L-am lasat in pozitia asta, cu cratita in cap, fara sa umblu la el, pana s-a racit de tot. L-am bagat apoi la frigider peste noapte. Se taie foarte frumos si feliile ies perfecte. Crema nu are deloc gauri si este moale si aromata. Blatul este pufost si insiropat.

O reteta recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri