Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema de pui:
- 1 piept de pui cu tot cu os
- 3,5 litri apa
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 fire telina apio ( sau radacina)
- 1 pastarnac
- 50 gr unt
- 65 gr faina
- 150 ml smantana de gatit
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 catel usturoi
- o legatura mica de patrunjel verde
- sare piper
Mod de preparare supa crema de pui:
Intr-o oala punem carnea de pui impreuna cu toate legumele curatate si taiate grosier.Asezonam cu sare si piper. Lasam sa fiarba o ora si jumatate pana sunt fierte legumele. Scoatem carnea de pui , o scoatem de pe os si o taiem bucatele. Strecuram supa de legume. Golim oala in a care a fiert supa, punem untul la topit si adaugam faina, amestecam mereu pana amestecul se ingroasa. Adaugam incet supa clara, fara legume, si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase. Turnam smantana,punem usturoiul razuit marunt si zeama de lamaie. Lasam sa mai fiarba 20 minute. Inainte de a opri focul adaugam carnea de pui .Gustam si daca e nevoie mai portivim gustul cu sare si piper. La servire adaugam patrunjel tocat marunt , si crutoane . Pofta buna !
O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!