Incepem noul an usor, usor…adica cu o supa crema de pui. E tare delicioasa si gustoasa. Pregatirea ei e rapida, iar rezultatul va fi cu succes.

supa crema de pui

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de pui:

  • 1 piept de pui cu tot cu os
  • 3,5 litri apa
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 fire telina apio ( sau radacina)
  • 1 pastarnac
  • 50 gr unt
  • 65 gr faina
  • 150 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel usturoi
  • o legatura mica de patrunjel verde
  • sare piper

Mod de preparare supa crema de pui:

Intr-o oala punem carnea de pui impreuna cu toate legumele curatate si taiate grosier.Asezonam cu sare si piper. Lasam sa fiarba o ora si jumatate pana sunt fierte legumele. Scoatem carnea de pui , o scoatem de pe os si o taiem bucatele. Strecuram supa de legume. Golim oala in a care a fiert supa, punem untul la topit si adaugam faina, amestecam mereu pana amestecul se ingroasa. Adaugam incet supa clara, fara legume, si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase. Turnam smantana,punem usturoiul razuit marunt si zeama de lamaie. Lasam sa mai fiarba 20 minute. Inainte de a opri focul adaugam carnea de pui .Gustam si daca e nevoie mai portivim gustul cu sare si piper. La servire adaugam patrunjel tocat marunt , si crutoane . Pofta buna !

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Usor, dupa sarbatori: Supa crema de pui.