Alaturi de un sos de usturoi, asigura un pranz excelent, gata in doar 20 de minute.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rosii si dovlecei pane:

  • rosii
  • dovlecei
  • oua
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • faina
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare rosii si dovlecei pane:

Cantitatile sunt in functie de numarul de persoane si cat vreti sa preparati.
Se curata dovleceii si se taie de 1 cm grosime, se dau cu sare si se lasa 15 min. Rosiile le spalam si apoi le taiem rondele tot de 1cm grosime pe care le dam cu sare pe ambele parti si le lasam 15 min.
Dupa acest timp in care dovlecii au lasat zeama, ii spalam sub un jet de apa si apoi ii punem la scurs. Rosiile le lasam asa. Batem ouale cu sare piper si nucsoara macinata dupa gust.
Dam feliile de dovlecei prin faina, ou batut, pesmet si apoi prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Acelasi lucru il facem si cu rosiile.
Sunt buni atat calzi cat si reci.....Noi am servit cu sos de usturoi.
Pofta Buna!

dolvecei si rosii pane

O reteta propusa de blogul bucatarie-usoara.blogspot.com/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rosii si dovlecei pane.