Inainte de toate, e important sa specific faptul ca retetele de sushi sunt foarte variate si se lasa mult si pe seama imaginatia celui care le pregateste.
Iata de ce aveti nevoie neaparat:
- Sushi nori - sau alga speciala, uscata in fasii rezistente
- bambus pentru rulat
- sos iute wasabi
- peste (eu am folosit somon)
- orez (fiert cat mai lipicios)
Am mai adaugat:
- castravete taiat fasii
- morcov dat pe razatoarea mica
- + neaparat un bol cu apa la indemana.
Cu mainile umezite in bolul pregatit cu apa, intindeti peste alga un strat de orez. Presati bine.
Peste orez intindeti un strat din morcovii razliti.
Apoi adaugati umplutura, in cazul meu formata din peste, castravete si sos wasabi.
Sa nu va descurajeze rulatul.
Ridicati prima parte a algei si presati-o bine cu bambusul. Apoi ridicati bambusul de pe portiunea rulata, si rulati inca o data. Apasati din nou cu bambusul pentru fixare si tot asa. La final puteti pune pe alga un strop mic de pasta wasabi pe post de lipici, sa tina foile impreuna.
Taiati sushi cu un cutit de bucatarie foarte bine ascutit (altfel riscati sa sfasiati alga si carnea) la grosimea pe care o doriti si asezati bucatile obtinute pe un platou.
Puteti servi cu pasta wasabi (pentru cei care iubesc mancarea iute extrema :)) si sos de soia.
Pofta buna!
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul https://amainbucatarie.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară