Daca nu vreti sa folositi cuptorul din cauza caldurii, dar totusi va e pofta de ceva dulce, nimic mai simplu ca acest tort de vara care nu necesita coacere. Este un tort delicios si racoros!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tortul de vara cu piersici:

  • 400 gr biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr unt sau margarina Rama
  • 2-3 linguri de zahar depinde cat de dulce va place (eu am pus doar 2)
  • 8 linguri lapte
  • 1 sticluta esenta rom

Crema

  • 1 kg piersici
  • 400 ml frisca lichida

Ornare

  • 30 gr ciocolata
  • 1 lingurita de unt

Mod de preparare tort de vara cu piersici:

Zdrobim biscuitii in robot sau cu mana si ii amesetcam cu cacaoa.
Topim untul pe foc fara a lasa sa fiarba si amestecam cu zaharul pana se topeste.
Turnam peste biscuiti, adaugam esenta de rom si apoi pe rand cele 8 linguri de lapte, amestecand sa se incorporeze bine toate ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda, cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt (am folosit tava de 24 cm dar se poate si de 26 cm). Nivelam blatul de biscuiti si dam la frigider o jumatate de ora sau la congelator 10 minute.

Batem spuma tare cele 400 ml frisca.
Fructele le spalam si le taiem felii. Punem deoparte 2 piersici.
Scoatem tava din congelator/frigider si ungem blatul cam cu jumatate din cantitatea de frisca.

Asezam apoi de jur imprejur feliile de piersici. Mai punem un strat de frisca, aprox jumatate din cantitatea ramasa.

Cele 2 piersici le facem piure in blender si amestecam cu frisca ramasa.
Ungem prajitura deasupra cu acesta crema acrisoara de fructe. ( daca nu doriti sa fie acrisoara puteti adauga zahar pudra).

Dam la frigider pana pregatim glazura.
Topim pe baie de aburi ciocolata cu untul, punem apoi intr-o punguta pe care o gaurim si cu care trasam cateva dungulite deasupra tortului.
Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.
Si atat!
Avem un tort de vara super delicios si racoritor!

tort de piersici

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Tort de vara cu piersici.