Gătește rapid și sănătos: 3 rețete de omlete pufoase, delicioase și aromate

Omletă cu spanac

Omletă cu spanac

1 / 3

Arată delicios, este pufoasă și sățioasă și are o aromă care te cheamă la masă, orice ai face!

Pentru a prepara omleta cu spanac vei avea nevoie de:

  • 2 ouă;
  • O jumătate de ceapă sau 2 fire de ceapă verde;
  • Un sfert de pahar de smântână;
  • 1 lingură de făină;
  • O mâna mare de spanac baby, frunze;
  • Sare și piper după gust;

Cum se prepară omleta cu spanac?

Puteți bate ouăle ca atare cu furculița. Dacă doriți o omletă mai pufoasă, puteți bate separat albușurile, până devin tari (folosiți un mixer).

Amestecați apoi gălbenușurile cu sarea, piperul și smântâna, apoi adăugați peste albușuri și amestecați cu grijă, lent, cu mișcări ample. Încorporați apoi făina.

Adăugați spanacul și ceapa și încorporați.

Încingeți bine o tigaie antiaderentă. Turnați compoziția și puneți capacul. Lăsați omleta să se coacă la foc mediu.

O puteți servi ca atare sau alatrui de o salată de legume sau murături.

Foto: kuvona/ shutterstock.com

Omletă cu legume și brânză

Omletă cu legume și brânză

2 / 3

Bogată în fibre și cu un gust delicios, această rețeta de omletă reprezintă, totodată, o veritabilă sursă de proteine.

Ingrediente necesare:

  • 2-3 ouă;
  • Câteva felii de brânză tăiate cuburi;
  • Un ardei;
  • O jumătate de morcov ras;
  • O jumătate de cană de țelină rasă;
  • O jumătate de legătură de mărar;
  • Sare și piper după gust;
  • 2 fire ceapă verde;

Mod de preparare: se bat ouăle bine, apoi se adaugă restul ingredientelor cu excepția mararului și compoziția obținută se toarnă într-o tigaie antiaderentă, bine încinsă. Se toacă mărunt mărarul și se adaugă la final peste omletă, când aceasta este deja coaptă.

Poftă bună!

Foto: Rimma Bondarenko/ shutterstock.com

Omletă cu ciuperci și busuioc

Omletă cu ciuperci și busuioc

3 / 3

Această omletă poate fi asezonată cu brânză sau cașcaval ras.

Ingrediente:

  • 2-3 ouă;
  • 2-3 ciuperci tocate după preferință;
  • O ceapă verde;
  • Câteva frunze de busuioc;
  • 4-5 roșii cherry;
  • Sare și piper după gust;

Mod de preparare:

Se bat ouăle bine până se formează o spumă la suprafață acestora. Adăugați sarea, piperul, ciupercile, busuciocul și omogenizați.

Între timp, tăiați în jumătăți roșiie cherry. Puneți amestecul de omletă într-o tigaie andiaderentă bine încinsă, apoi așezați roșiile ca pe o pizza.

Lăsăți omleta să se coacă și să se rumenească.

Poftă bună!

Foto: siamionau pavel/ shutterstock.com

Omletă cu spanac
Omletă cu legume și brânză
Omletă cu ciuperci și busuioc

Rezumat

Chiar și acasă ai multe de făcut în loc să te bucuri de puțin timp liber, însă nu vrei să renunți la posibilitatea de a pregăti o masă gustoasă, sănătoasă și sățioasă? Pentru momentele când te grăbești tare, îți propunem 3 rețete de omlete pufoase, cărora este imposibil să le reziști!

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri