Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tiramisu cu piure de castane:
- un pachet piscoturi
- 500 g piure de castane
- esenta de rom
- 50 g zahar
- 20 g gelatina
- 500 gr. mascarpone
Mod de preparare tiramisu cu piure de castane:
Intai preparam un sirop din 300 ml apa calduta, 50 gr. zahar pe care-l topim in apa si o esenta de rom.
Intr-o cana, turnam gelatina si deasupra circa 100 ml apa, lasam 10 minute sa se inmoaie.
Facem crema: intr-un bol, mixam mascapone cu piureul de castane. Adaugam in crema de mascarpone gelatina si o punem la bain-marie, mestecand mereu. Trebuie sa se incalzeasca chiar sa se infierbante ca sa se topeasca ca lumea gelatina - insa nu e voie sa dea in clocot; gelatina nu se va mai inchega si va obositi degeaba.
Cand gelatina s-a topit in crema e momentul asamblarii; pentru asta am folosit o tava de chec pe care am tapetat-o cu folie de aluminiu. Inmuiem piscoturile in siropul cu rom, le intindem in tava intr-un strat, acoperim cu un strat de crema (care deocamdata e semi-lichida), punem un al doilea strat de piscoturi inmuiate in sirop, inca un strat de crema,iar piscoturi. Piscoturile oricum au tendinta de a se...ridica mai sus,am strans din folia de aluminiu in asa fel incat sa fie cat mai compact iar piscoturile sa alterneze cu crema. Tinem la frigider 2 - 3 ore pana cand se intareste crema. Am ornat-o cu praf de nucsoara.
O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?