4 Noiembrie 2013 publicat în Retete culinare 83 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O reteta care nu trebuie ratata toamna aceasta!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tiramisu cu piure de castane:

  • un pachet piscoturi
  • 500 g piure de castane
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 500 gr. mascarpone

Mod de preparare tiramisu cu piure de castane:

Intai preparam un sirop din 300 ml apa calduta, 50 gr. zahar pe care-l topim in apa si o esenta de rom.
Intr-o cana, turnam gelatina si deasupra circa 100 ml apa, lasam 10 minute sa se inmoaie.
Facem crema: intr-un bol, mixam mascapone cu piureul de castane. Adaugam in crema de mascarpone gelatina si o punem la bain-marie, mestecand mereu. Trebuie sa se incalzeasca chiar sa se infierbante ca sa se topeasca ca lumea gelatina - insa nu e voie sa dea in clocot; gelatina nu se va mai inchega si va obositi degeaba.
Cand gelatina s-a topit in crema e momentul asamblarii; pentru asta am folosit o tava de chec pe care am tapetat-o cu folie de aluminiu. Inmuiem piscoturile in siropul cu rom, le intindem in tava intr-un strat, acoperim cu un strat de crema (care deocamdata e semi-lichida), punem un al doilea strat de piscoturi inmuiate in sirop, inca un strat de crema,iar piscoturi. Piscoturile oricum au tendinta de a se...ridica mai sus,am strans din folia de aluminiu in asa fel incat sa fie cat mai compact iar piscoturile sa alterneze cu crema. Tinem la frigider 2 - 3 ore pana cand se intareste crema. Am ornat-o cu praf de nucsoara.

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri