Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tiramisu cu piure de castane:
- un pachet piscoturi
- 500 g piure de castane
- esenta de rom
- 50 g zahar
- 20 g gelatina
- 500 gr. mascarpone
Mod de preparare tiramisu cu piure de castane:
Intai preparam un sirop din 300 ml apa calduta, 50 gr. zahar pe care-l topim in apa si o esenta de rom.
Intr-o cana, turnam gelatina si deasupra circa 100 ml apa, lasam 10 minute sa se inmoaie.
Facem crema: intr-un bol, mixam mascapone cu piureul de castane. Adaugam in crema de mascarpone gelatina si o punem la bain-marie, mestecand mereu. Trebuie sa se incalzeasca chiar sa se infierbante ca sa se topeasca ca lumea gelatina - insa nu e voie sa dea in clocot; gelatina nu se va mai inchega si va obositi degeaba.
Cand gelatina s-a topit in crema e momentul asamblarii; pentru asta am folosit o tava de chec pe care am tapetat-o cu folie de aluminiu. Inmuiem piscoturile in siropul cu rom, le intindem in tava intr-un strat, acoperim cu un strat de crema (care deocamdata e semi-lichida), punem un al doilea strat de piscoturi inmuiate in sirop, inca un strat de crema,iar piscoturi. Piscoturile oricum au tendinta de a se...ridica mai sus,am strans din folia de aluminiu in asa fel incat sa fie cat mai compact iar piscoturile sa alterneze cu crema. Tinem la frigider 2 - 3 ore pana cand se intareste crema. Am ornat-o cu praf de nucsoara.
O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară