Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de pere:
- 1 kg pere coapte, mai tari
- 700 g zahar
- 150 ml apa
- 1 baton scortisoara
- suc de lamaie
Cum se prepara dulceata de peredulceata de pere:
Perele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se golesc de seminte si partea lemnoasa, apoi se taie in felii subtiri. Se stropesc imediat cu suc de lamaie pentru a nu oxida.
Intr-un vas se pun apa, zaharul si batonul de scortisoara si se fierb la foc iute, timp de 15-20 minute, pana cand se formeaza un sirop foarte bine legat.
In sirop se adauga feliile de pere si se continua fierberea timp de inca 20-25 minute sau pana cand perele devin transparente, iar siropul se leaga din nou.
Dulceata de pere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se infileteaza imediat capacele si se infasoara borcanele
in paturi groase pana se racesc.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?