ghid pentru o viaţă împlinită

Dulceata de pere

Dulceata de pere aromata cu scortisoara este o conserva perfecta. Cu siguranta iti vei dori sa o gasesti la iarna pe rafturile camarii.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de pere:

  • 1 kg pere coapte, mai tari
  • 700 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 baton scortisoara
  • suc de lamaie

Cum se prepara dulceata de peredulceata de pere:

Perele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se golesc de seminte si partea lemnoasa, apoi se taie in felii subtiri. Se stropesc imediat cu suc de lamaie pentru a nu oxida.
Intr-un vas se pun apa, zaharul si batonul de scortisoara si se fierb la foc iute, timp de 15-20 minute, pana cand se formeaza un sirop foarte bine legat.
In sirop se adauga feliile de pere si se continua fierberea timp de inca 20-25 minute sau pana cand perele devin transparente, iar siropul se leaga din nou.
Dulceata de pere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se infileteaza imediat capacele si se infasoara borcanele
in paturi groase pana se racesc.

dulceata de pere

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de pere.