Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de pere:
- 1 kg pere coapte, mai tari
- 700 g zahar
- 150 ml apa
- 1 baton scortisoara
- suc de lamaie
Cum se prepara dulceata de peredulceata de pere:
Perele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se golesc de seminte si partea lemnoasa, apoi se taie in felii subtiri. Se stropesc imediat cu suc de lamaie pentru a nu oxida.
Intr-un vas se pun apa, zaharul si batonul de scortisoara si se fierb la foc iute, timp de 15-20 minute, pana cand se formeaza un sirop foarte bine legat.
In sirop se adauga feliile de pere si se continua fierberea timp de inca 20-25 minute sau pana cand perele devin transparente, iar siropul se leaga din nou.
Dulceata de pere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se infileteaza imediat capacele si se infasoara borcanele
in paturi groase pana se racesc.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară