Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de pere:
- 1 kg pere,
- 700 g zahar
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- cateva picaturi cu esenta de vanilie
Mod de preparare gem de pere:
Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecand des, sa nu se prinda de fundul vasului.
Cand gemul este legat, se adauga esenta de vanilie si se opreste focul.
Gemul de pere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se infasoara borcanele in paturi mai groase si se lasa sa se raceasca, apoi se pot depozita in camara.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă