Gem de pere

12:09, 9 Septembrie 2013 publicat în Retete culinare7 share-uri

Gem de pere – foarte fin si aromat. Un deliciu!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de pere:

  • 1 kg pere,
  • 700 g zahar
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • cateva picaturi cu esenta de vanilie

Mod de preparare gem de pere:

Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecand des, sa nu se prinda de fundul vasului.

Citeste si:
Nu ezita să mergi la medic dacă ai picioarele reci și umflate! Poți...
Nu ezita să mergi la medic...

Cand gemul este legat, se adauga esenta de vanilie si se opreste focul.
Gemul de pere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se infasoara borcanele in paturi mai groase si se lasa sa se raceasca, apoi se pot depozita in camara.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Citeste si:
Idei simple care îți împrospătează casa
Idei simple care îți...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri