Tarta cu prune si crumble

12:09, 8 Septembrie 2013 publicat în Retete culinare15 share-uri

O bunatate de toamna cu prune si crumble.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu prune si crumble:

Pt. aluat:

Citeste si:
Imunitatea copilului tău: cum o protejezi și cum o întărești pentru...
Imunitatea copilului tău: cum...
  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 200 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • zeama de la lamaie
  • 1 ou, un varf de sare

Umplutura:

  • 1 lingura gris
  • 500 gr prune (cantarite fara samburi)
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 lingurita scortisoara

Crumble:

Citeste si:
Sfaturi de la specialist pentru igiena și protejarea dinților
Sfaturi de la specialist...
  • 100 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 100-120 gr faina

Mod de preparare tarta cu prune si crumble:

Pregatim intai aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
In acest timp spalam prunele, le despicam in doua si le scoatem samburii.
Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa (eu am folosit o tava de aprox 30 cm) . Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele ( eu am folosit o tava de ceramica care nu necesita sa fie unsa cu nimic). Presaram peste aluat o lingura de gris, apoi asezam jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune presaram zaharul vanilat si scortisoara.
Intr-un bol amestecam untul, cu zaharul si cu faina obtinand un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat il faramitam peste prune.
Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute, pana sa rumeste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin pudram cu zahar pudra si servim.
Sper ca v-am convins nu numai ca e super buna ci si ca se face usor si repede.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri