Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de visine:
- 1,500 kg visine fara samburi
- 1.200 kg zahar
- 1 lingurita sare de lamaie
- 2 vanilii (optional)
Mentionez ca la un kg de fructe am folosit 800 g zahar.
Mod de preparare: Se aleg visine sanatoase, se spala, se scot samburii, se pun fructele intrun vas corespunzator(un cratit) si se acopera cu zahar cateva ceasuri bune (eu le-am lasat peste noapte). Se pune cratitul la foc si se amesteca usor pana la topirea zaharului. Eu am scurs o parte din sirop si am facut un sirop de visine. Se fierbe dulceata la foc potrivit timp de o ora, amestecand usor sa nu se prinda de cratita, dupa care se pune in borcane cu capac filetat, bine spalate si sterilizate (metoda mea de sterilizare in cuptor). Borcanele se pun la dunst uscat (se acopera cu o patura groasa) pana a doua zi cand se pot depozita in camara.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?