Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru musaca de cartofi:
- 500 gr carne tocata
- 6 - 7 cartofi mari (sau 10 - 12 cartofi mici)
- 2 cepe taiate feliute
- ciuperci (optional)
- 5 catei de usturoi
- un ou
- cimbru, sare, piper
- moare de varza sau supa de legume (sau pur si simplu apa calda)
Mod de preparare musaca de cartofi:
Se pune la fiert carnea tocata cu sare, piper si cimbru. Se taie ceapa si se caleste usor in ulei. Se strecoara carnea, strecoara intr-o sita si se amesteca cu ceapa calita, ciupercile fierte si taiate marunt. Se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine. Se potriveste la gust de sare, piper si cimbru. Se taie cartofii in felii subtiri si se aseaza primul rand pe fundul oalei in care am turnat in prealabil putin ulei. Deasupra se intinde primul strat de carne (jumatate din cantitate). Se aseaza al doilea strat de cartofi, inca un strat de carne si finalizam cu un ulim strat de cartofi. Deasupra se toarna moare de varza sau ce alt lichid am pregatit pana la nivelul ultimului strat si se baga in cuptorul incins.
Cand cartofii s-au patruns si s-au rumenit, se aseaza in farfurii si se poate servi cu sos de rosii sau ketchup, muraturi sau salate.
Cititi mai multe retete pe blogul https://casutalaurei.blogspot.com/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară