ghid pentru o viaţă împlinită

Sa ne dregem dupa sarbatori! 5 retete de ciorbe de sezon

slide-ul 5 / 5
Sa ne dregem dupa sarbatori! 5 retete de ciorbe de sezon: Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Pentru 4 portii am folosit asa: 1 piept de pui, un morcov, un patrunjel radacina, 2 cartofi mari, o ceapa, 2 l de supa de oase, sare, piper, patrunjel verde, smantana, 1 ou, 3 linguri de otet, usturoi.

Se face asa: Mai intai am taiat pieptul de pui in bucatele mici si le-am pus la fiert in supa de oase. Dupa ce am curatat si spalat legumele, le-am taiat in bucati mai mici, ca pentru orice supa de legume, si le-am pus la fiert alaturi de carne, dupa ce am spumat fiertura.

Am lasat la foc moale (tigaile ceramice se folosesc doar cu o flacara relativ mica, in orice caz, care sa nu depaseasca diametrul lor) cca 30 de minute din momentul inceperii fierberii, apoi am dat deoparte oala, am scos legumele cu spumiera si le-am pasat pe toate in blender.

Am pus piureul de legume la loc in oala, am asezat din nou pe foc si, pana a ajuns la punctul de fierbere, am pregatit dresala din ou si 2 linguri pline de smantana.

La urma am dat sare si piper, am adaugat otetul (se pune dupa gust) iar la urma de tot am adaugat un catel de usturoi taiat foarte marunt. Am lasat sa mai dea cateva clocote (asta inseamna inca cel mult un minut), si imediat dupa ce am inchis focul am presarat patrunjelul verde, tocat.

Cand am servit, am mai adaugat putin patrunjel proaspat in farfurie. Cine doreste, mai poate adauga smantana in ciorba si o poate servi cu ardei iute.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/

Voteaza reteta:

Scor: 4.43 din 7 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sa ne dregem dupa sarbatori! 5 retete de ciorbe de sezon.

Alte prezentari din sectiunea Retete culinare