ghid pentru o viaţă împlinită

Ce gatim in weekend?

slide-ul 2 / 3
Ce gatim in weekend?: Pui cu bambus in sos alb

Pui cu bambus in sos alb

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui cu bambus in sos alb:

  • 1 piept de pui
  • 70 g bambus din conserva, lamele
  • 150 ml supa de pui
  • 1 bucata ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 lingurite amidon
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 lingurite vin de orez
  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 urechi de lemn (optional)

Mod de preparare pui cu bambus in sos alb

(prin China am vazut acest fel de mancare si cu urechile de lemn si fara; deci nu stiu sa va spun care este varianta originala, oricum, aceste ciupercute nu schimba radical gustul mancarii, ci doar ii dau o nota mai eleganta. Eu nu le-am folosit, am vrut sa obtin un sos clar si cat mai alb).

Pieptul de pui il taiem fasii, nu foarte subtiri. Peste el punem 1/2 lingurita sare, o lingura sos de soia, o lingurita vin de orez, 1 lingurita amidon si lasam la marinat 20 de minute. Intre timp, pregatim celelalte legume: taiem ghimbirul fasiute, partea alba de la ceapa fasiute mai lungi, partea verde o pastram pentru garnisit, o taiem oblic in fasiute nu foarte lungi. In supa de pui punem restul de ingrediente, adica: 1/2 lingurita sare, zaharul, lingura de sos de soia, restul de amidon si uleiul de susan. Intr-o tigaie punem o lingurita de ulei vegetal si prajim fasiile de pui, le scoatem din tigaie si le lasam deoparte. In wok cealalta lingurita de ulei punem la calit partea alba de la ceapa si ghimbirul taiat fasiute. Le calim cateva secunde dupa care adaugam si cei 2 catei de usturoi zdrobiti (nu ii vom lasa in mancare pana la sfarsit, ei au doar rolul de a aromatiza uleiul, ii vom scoate din tigaie inainte de a adauga restul de legume). Dupa ce am scos usturoiul, adaugam lamelele de bambus si mai calim pret de 1 minut, adaugam apoi si fasiile de pui prajite. Urmeaza supa de pui cea condimentata. Mai lasam cateva secunde pana sosul format se ingroasa si este gata. Garnisim cu ceapa verde si servim.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 1 vot
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend?.