1 / 4

Ciorba ardeleneasca de porc

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba ardeleneasca de porc:

  • 700 gr carne porc cu os
  • 3 morcovi medii
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 1/2 bucata telina
  • 2 fire patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 maini fasole verde congelata
  • 4 cartofi mari curatati si taiati cuburi
  • 2 rosii
  • bulion ( de casa)
  • 1/2 lamaie
  • o mana buna de frunze de patrunjel, leustean,frunze telina ( proaspete sau congelate, daca nu aveti sunt bune si cele uscate)
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare ciorba ardeleneasca de porc:

Incepem prin a curata ceapa si ardeiul si a le toca marunt.Intr-o oala de 5 l punem uleiul cu ceapa si ardeiul si le calim la foc mediu pana se inmoaie, adaugam un praf de sare si piper , apoi adaugam carnea spalata bine si turnam cam 3,5 l apa. Dam focul la mare pana ce incepe sa fiarba apoi lasam supa sa fiarba la foc mediu, cu ajutorul unei spumiere scoatem spuma afara.O lasam la fiert 30 min,intre timp curatam morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul si le taiem in 2 ,apoi ii taiem in feliute.Adaugam zarzavaturile si 1/2 din amestecul de frunze tocate marunt.Cand morcovii sunt aproape fierti punem cartofii taiati cuburi , fasolea verde, rosii curatate de coaja si taiate cuburi.Apoi adaugam 100 ml bulion si mai adaugam un praf de sare . Lasam la fiert pana cand s-au fiert cartofii, apoi gustam.Daca mai trebuie daugam sare si piper , daca va place mai acrisoara punem o lingurita de zeama de lamaie si adaugam restul de leustean cu frunzele de patrunjel si telina.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/

  • O sevim cu smantana si ardei iute
  •  

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri