Cadouri-dulci de pus in ghete de Mos Nicolae

Bombonele cu migdale

Bombonele cu migdale

1 / 4

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru bombonele cu migdale:

  • 20 biscuitei amaretti
  • 1 1/2 ceasca fulgi cereale cu nuci si migdale
  • 10 biscuiti populari
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite miere
  • 3 linguri lichior ciocolata
  • 1 lingurita extract de migdale

Iar pentru hainuta bomboanelor:

  • fistic macinat
  • cacao
  • zahar pudra
  • nuca cocos colorata
  • orice altceva va mai place

Mod de preparare bomboane cu migdale:

Fulgii de cereale cu nuci si migdale ii macinam in robotul de bucatarie. La fel procedam si cu biscuiteii amaretti si cu biscuitii populari. Ii punem pe toti laolalta, adaugam peste ei cacaoa, adaugam mierea, lichiorul de ciocolata si extractul de migdale. Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o pasta usor lipicioasa. In functie de tipul de fulgi si tipul de biscuiti pe care ii folositi s-ar putea sa fie nevoie de o cantitate mai mare de lapte sau lichior de ciocolata. Din pasta obtinuta formam bilute mici cam cat o nuca. Imediat trecem bombonelele prin zahar pudra sau nuca de cocos colorata, fistic macinat sau cacao. Le asezam in hartiutele lor speciale si le savuram sau le oferim cadou.

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

 

Turta dulce de ciocolata

Turta dulce de ciocolata

2 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru turta dulce de ciocolata:

  • 250 grame faina alba sau integrala;
  • 50 grame faina de secara;
  • 50 grame cacao olandeza;
  • 2 lingurite amestec mirodenii pentru turta dulce: ienibahar proaspat macinat, ienupar proaspat macinat, ghimbir praf, menta uscata, scortisoara, cardamon proaspat macinat, fructe de anason (ceai), cuisoare proaspat macinate;
  • 125 grame unt;
  • 100 grame zahar brun;
  • 150 grame miere.
  • glazura din zahar pudra

Mod de preparare turta dulce de ciocolata:

1. Se pun intr-un bol faina, cacao, amestec mirodenii pentru turta dulce, zahar si se amesteca pentru omogenizare.
2. Se adauga mierea si se mixeaza pana cand se incorporeaza ingredientele.
3. Aluatul astfel format, se imparte in trei parti si individual se pune fiecare intre doua hartii de copt si se intinde cu sucitorul la grosimea de 3 mm.
4. Se indeparteaza hartia de copt de deasupra si se decupeaza cu formele dorite.
5. Se aseaza biscuitii decupati pe tava acoperita cu hartie de copt sau se transfera direct cu hartia de copt pe care au fost decupati, indepartand surplusul care se reintinde si se redecupeaza cu urmatorul aluat.
6. Se continua la fel cu restul aluatului, inclusiv cu surplusul.
7. Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute.
8. Se lasa la racit si se decoreaza fie cu zahar pudra cu foarte putina apa la care se adauga un colorant, fie cu alte glazuri in tub din comert.

O reteta recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/

 

 

Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata

Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata

3 / 4

Dificultate: redus

Ingrediente necesare pentru biscuiti cu nuca, portocala si ciocolata:

  • 250 gr margarina rama sau unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 gr nuca macinata
  • 350 gr faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Glazura:

  • 80 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat

Mod de preparare biscuiti cu nuca, portocala si ciocolata:

Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand, sarea, bicarbonatul stins cu suc de portocala si coaja de portocala. Adaugam apoi treptat nuca si faina. Framantam aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina. Obtinem un aluat fraged pe care il invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de min o ora.

Scoatem aluatul din frigider si il intidem aluatul (il impartim mai intai in 2-3) pe masa tapetata cu faina si decupam forme de clopotei (sau orice forme specifice acestei perioade). Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 15 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam uleiul si apa fierbinte si amestecam pana se topeste zaharul.
Ungem formele cu glazura de ciocolata folosind un cutit apoi ornam cu bombonele colorate.
Lasam sa se intareasca glazura si pastram in cutii metalice.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/

Briose cu ciocolata si banane

Briose cu ciocolata si banane

4 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu ciocolata si banane:

  • 3 banane mai micute, bine coapte si zdrobite
  • 80 ml ulei
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un sfert de lingurita praf de copt
  • un varf de lingurita de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr ciocolata maruntita (chips)

Mod de preparare briose cu ciocolata si banane:

Intr-un vas, bateti bine cu mixerul bananele cu uleiul si oul. Apoi se adauga zaharul si dupa ce s-a mixat bine, se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu cacao, praf de copt, bicarbonat , sare si scortisoara. Se amesteca usor, cu o lingura de lemn.

La final, se adauga cam jumatate din cantitatea de ciocolata si se amesteca in aluat.

Aluatul se toarna in forme de muffins, tapetate cu hartie speciala si se presara peste restul de ciocolata. Se coc la foc puternic (180 grade) pentru aproximativ 15 minute.
Scoateti-le din forme si asezati-le pe un gratar la racit.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

 

 

Bombonele cu migdale
Turta dulce de ciocolata
Clopotei cu nuca, portocala si ciocolata
Briose cu ciocolata si banane

Rezumat

Calendarul si, mai ales, vremea de afara, ne anunta ca am intrat in cea mai frumoasa luna din an, luna cu zapada si multe cadouri. Multe cadouri ce incanta pe toata lumea, de la cei mici pana la cei mai in varsta dintre noi. Cum Mos Nicolae isi face deja lista cu cadouri, iar el este responsabil cu cadourile dulci, ne-am gandit la cateva prajiturele de trecut pe lista, de ambalat si pus in ghetute. Un cadou-dulce garanteaza bucurie pentru oricine!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri