2 / 5

Turta dulce de ciocolata

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru turta dulce de ciocolata:

  • 250 grame faina alba sau integrala;
  • 50 grame faina de secara;
  • 50 grame cacao olandeza;
  • 2 lingurite amestec mirodenii pentru turta dulce: ienibahar proaspat macinat, ienupar proaspat macinat, ghimbir praf, menta uscata, scortisoara, cardamon proaspat macinat, fructe de anason (ceai), cuisoare proaspat macinate;
  • 125 grame unt;
  • 100 grame zahar brun;
  • 150 grame miere.
  • glazura din zahar pudra

Mod de preparare turta dulce de ciocolata:

1. Se pun intr-un bol faina, cacao, amestec mirodenii pentru turta dulce, zahar si se amesteca pentru omogenizare.
2. Se adauga mierea si se mixeaza pana cand se incorporeaza ingredientele.
3. Aluatul astfel format, se imparte in trei parti si individual se pune fiecare intre doua hartii de copt si se intinde cu sucitorul la grosimea de 3 mm.
4. Se indeparteaza hartia de copt de deasupra si se decupeaza cu formele dorite.
5. Se aseaza biscuitii decupati pe tava acoperita cu hartie de copt sau se transfera direct cu hartia de copt pe care au fost decupati, indepartand surplusul care se reintinde si se redecupeaza cu urmatorul aluat.
6. Se continua la fel cu restul aluatului, inclusiv cu surplusul.
7. Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12 minute.
8. Se lasa la racit si se decoreaza fie cu zahar pudra cu foarte putina apa la care se adauga un colorant, fie cu alte glazuri in tub din comert.

O reteta recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/

 

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri