ghid pentru o viaţă împlinită

De 1 decembrie, gateste romaneste!

slide-ul 3 / 4
De 1 decembrie, gateste romaneste!: Varza dulce la cuptor

Varza dulce la cuptor

Dificultate: scazuta

Ingrediente necesare pentru varza dulce la cuptor:

  • 1 varza proaspata mica
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri apa plata
  • rosii cherry

Mod de preparare varza la cuptor:

1. Se curata varza de frunzele ofilite.

2. Se taie varza in jumatate, apoi pe sfert, iar fiecare bucata se taie in fasiute fine de tot, ca pentru salata (eu am folosit robotul de bucatarie in acest scop, sa mearga mai repede).

3. Intr-un vas de sticla termorezistent uns cu putin ulei se aseaza intai ceapa curatata si tocata, peste care se adauga varza maruntita ca mai sus.

4. Se amesteca usor cu o spatula, se se omogenizeze, se adauga restul de ulei si se mai amesteca inca o data usor, pentru repartizarea uleiului.Se adauga apa.

5. Se introduce vasul in cuptorul preincalzit, cu capacul pus. Astfel varza se va inabusi.

6. Din cand in cand se mai verifica varza si se intoarce in vas, sa se inmoaie uniform.

7. In ultimele 5-10 minute de stat la cuptor se adauga sare si se aseaza un ciorchine de rosii cherry.

8. Se serveste calda, cu rosiile coapte. Pofta buna!

Aceasta reteta a fost oferita de blogul www.retetelemeledragi.com

Voteaza reteta:

Scor: 4.29 din 7 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului De 1 decembrie, gateste romaneste!.

 
Setari Cookie-uri