Ce gatim in weekend?

Oua coapte in tava de briose

Oua coapte in tava de briose

1 / 3

Nu va prezint o reteta, ci mai mult o idee pentru a rezolva cu minim de efort un mic-dejun. Ouale ochiuri nu le mai pregatiti in tigaie, ci in forme de briose. Ungeti cu putin ulei tava si spargeti cate un ou in fiecare compartiment. Dati la cuptor la foc mare pana se coc.

Merg grozav pentru a face sandwichuri. Eu le-am combinat cu paine prajita frecata cu usturoi si cascaval.

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.gr/

Pui vanatoresc cu cartofi dulci si rozmarin

Pui vanatoresc cu cartofi dulci si rozmarin

2 / 3

Ingrediente necesare pentru pui vanatoresc:

  • 2 pulpe superioare,
  • 2 pulpe inferioare,
  • 2 aripi,
  • un piept pui.

Am calit: un morcov, 2 fire telina, 1 ceapa rosie, in 2 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, toate tocate cubulete mici, cam 5 minute,am pus sare si piper. Apoi am adaugat 3 ciuperci fin feliate, puiul si un pahar de vin rosu. Le-am lasat inca 5 minute , pana s-a evaporat vinul, apoi am adaugat un borcan de sos de rosii, daca nu aveti puteti folosi conserva de rosii tocate( 2* 400 gr). Punem o mana de masline si 2 fire rozmarin taiate marunt. Lasam sa fiarba la foc mediu spre mic cam 1 ora, o ora si jumatate a durat la mine, am avut pui de la tara. La final gustam si mai asezonam daca e nevoie.

Cartofi dulci cu rozmarin :

  • 5 cartofi dulci mari
  • 2 linguri otet balsamic
  • 4 linguri ulei masline
  • sare, piper
  • 2 crengute rozmarin

Cartofii i-am curatat, spalat apoi taiati in cuburi de 1,5 cm . I-am pus intr-o tava inacapatoare, dedesubt hartie cerata, Intr-un bol am amestecat otetul, uleiul , sare, piper si rozmarinul taiat bucatele. Am turnat amestecul peste cartofi, i-am amestecat bine si i-am bagat in cuptorul preincalzit la 190 grade. Ii lasam pana se rumenesc usor si sunt moi, cam 35-30 minute, pe la jumatatea timpului ii amestecam usor. Servim cald. Enjoy!

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/

Placinta de dovleac cu alune

Placinta de dovleac cu alune

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu dovleac cu alune:

Am ras un dovleac micut, si l-am calit in unt (o lingura) impreuna cu 200g zahar, scortisoara, of course, rom, si 2 linguri de gris. Am racut rapid un aluat dintr-o cana (de250ml) de faina (eu am folosit jumate faina alba, jumate integrala), 3 linguri de ulei, 1 lingura de zahar, si apa.. cat e nevoie astfel incat sa imi iasa un aluat elastic si non-sticky. Dupa ce l-am lasat un pic sa-si traga sufletul, l-am impratit in 2, si am intins fiecare bucata intr-o foaie subtire, subtire. Pe jumatate de foaie am intins jumatate din umplutura de dovleac Am presatat cu alune de padure sfaramate (puteti folosi nuci in loc de alune - nucile mele au suferit o mutatie nefericita recent... si am rasucit foaia ca pe o rulada.

Am uns placintele cu lapte, le-am presarat cu zahar si le-am bagat in cuptorul incins, la foc mediu spre mic, si dupa 15 minute am scos doua minunatii de placinte crocante pe dinafara si moisty pe dianuntru. Yumm!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/

 

Oua coapte in tava de briose
Pui vanatoresc cu cartofi dulci si rozmarin
Placinta de dovleac cu alune

Rezumat

Idei culinare pentru weekendul prelungit. Poate alegi sa ramai acasa sau sa-ti iei o minivacanta. Daca alegi sa ramai acasa, avem noi cateva idei de a-ti petrece timpul: gatind! Gatind retete interesante, delicioase si cu ingrediente proaspete.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri