2 / 4

Pui vanatoresc cu cartofi dulci si rozmarin

Ingrediente necesare pentru pui vanatoresc:

  • 2 pulpe superioare,
  • 2 pulpe inferioare,
  • 2 aripi,
  • un piept pui.

Am calit: un morcov, 2 fire telina, 1 ceapa rosie, in 2 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, toate tocate cubulete mici, cam 5 minute,am pus sare si piper. Apoi am adaugat 3 ciuperci fin feliate, puiul si un pahar de vin rosu. Le-am lasat inca 5 minute , pana s-a evaporat vinul, apoi am adaugat un borcan de sos de rosii, daca nu aveti puteti folosi conserva de rosii tocate( 2* 400 gr). Punem o mana de masline si 2 fire rozmarin taiate marunt. Lasam sa fiarba la foc mediu spre mic cam 1 ora, o ora si jumatate a durat la mine, am avut pui de la tara. La final gustam si mai asezonam daca e nevoie.

Cartofi dulci cu rozmarin :

  • 5 cartofi dulci mari
  • 2 linguri otet balsamic
  • 4 linguri ulei masline
  • sare, piper
  • 2 crengute rozmarin

Cartofii i-am curatat, spalat apoi taiati in cuburi de 1,5 cm . I-am pus intr-o tava inacapatoare, dedesubt hartie cerata, Intr-un bol am amestecat otetul, uleiul , sare, piper si rozmarinul taiat bucatele. Am turnat amestecul peste cartofi, i-am amestecat bine si i-am bagat in cuptorul preincalzit la 190 grade. Ii lasam pana se rumenesc usor si sunt moi, cam 35-30 minute, pe la jumatatea timpului ii amestecam usor. Servim cald. Enjoy!

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri