2 / 5

Tort cu nuca, ciocolata si portocale

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu nuca, ciocolata si portocale:

Pentru aluat

  • 125 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • 2 oua mari
  • 120 ml smantana
  • 50 gr nuca maruntita
  • 50 gr ciocolata maruntita
  • 100 gr unt


Pentru sirop: 60 ml suc proaspat de portocale si 1 lingura de zahar

Pentru glazura: 50 ml smantana si 50 gr ciocolata

Mod de preparare tort cu nuca, ciocolata si portocale:

Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, saream zaharul si coaja de portocala. Intr-un vas separat, amestecati ouale cu smantana si vanilia. Apoi amestecati compozitia de faina cu alunele si ciocolata. Integrati untul si apoi amestecul de oua si smantana. Puneti aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute.
*eu am folosit o forma rotunda de 24 cm diametru

Pentru sirop amestecati zaharul cu sucul de portocale pe foc, pana se dizolva. Insiropati cu o pensula aluatul, pana ati folosit tot siropul.

La final, topiti ciocolata in bain-marie impreuna cu smantana si intindeti ciocolata peste prajitura. Optional puteti sa decorati cu nuci sau alune sfaramate.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri