Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort cu nuca, ciocolata si portocale:
Pentru aluat
- 125 gr faina
- 100 gr zahar
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- coaja de portocala
- esenta de vanilie
- 2 oua mari
- 120 ml smantana
- 50 gr nuca maruntita
- 50 gr ciocolata maruntita
- 100 gr unt
Pentru sirop: 60 ml suc proaspat de portocale si 1 lingura de zahar
Pentru glazura: 50 ml smantana si 50 gr ciocolata
Mod de preparare tort cu nuca, ciocolata si portocale:
Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, saream zaharul si coaja de portocala. Intr-un vas separat, amestecati ouale cu smantana si vanilia. Apoi amestecati compozitia de faina cu alunele si ciocolata. Integrati untul si apoi amestecul de oua si smantana. Puneti aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute.
*eu am folosit o forma rotunda de 24 cm diametru
Pentru sirop amestecati zaharul cu sucul de portocale pe foc, pana se dizolva. Insiropati cu o pensula aluatul, pana ati folosit tot siropul.
La final, topiti ciocolata in bain-marie impreuna cu smantana si intindeti ciocolata peste prajitura. Optional puteti sa decorati cu nuci sau alune sfaramate.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro