ghid pentru o viaţă împlinită

Tortul sau nimic! 4 torturi savuroase

slide-ul 2 / 4
Tortul sau nimic! 4 torturi savuroase: Tort cu nuca, ciocolata si portocale

Tort cu nuca, ciocolata si portocale

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu nuca, ciocolata si portocale:

Pentru aluat

  • 125 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • 2 oua mari
  • 120 ml smantana
  • 50 gr nuca maruntita
  • 50 gr ciocolata maruntita
  • 100 gr unt

Pentru sirop: 60 ml suc proaspat de portocale si 1 lingura de zahar

Pentru glazura: 50 ml smantana si 50 gr ciocolata

Mod de preparare tort cu nuca, ciocolata si portocale:

Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, saream zaharul si coaja de portocala. Intr-un vas separat, amestecati ouale cu smantana si vanilia. Apoi amestecati compozitia de faina cu alunele si ciocolata. Integrati untul si apoi amestecul de oua si smantana. Puneti aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute.
*eu am folosit o forma rotunda de 24 cm diametru

Pentru sirop amestecati zaharul cu sucul de portocale pe foc, pana se dizolva. Insiropati cu o pensula aluatul, pana ati folosit tot siropul.

La final, topiti ciocolata in bain-marie impreuna cu smantana si intindeti ciocolata peste prajitura. Optional puteti sa decorati cu nuci sau alune sfaramate.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Voteaza reteta:

Scor: 4.67 din 9 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tortul sau nimic! 4 torturi savuroase.

 
Setari Cookie-uri