Ingrediente necesare pentru fursecuri fragede cu nuca de Halloween:
100 gr nuca usor prajita si macinata fin
25 gr masa martipan brut
75 gr unt moale
25 gr zahar pudra
1/2 pachet zahar vanilat
un praf de sare
90 gr faina
un galbenus mare
1 lingura zahar praf pentru rulat
Pentru decor:
un albus
4 linguri cu varf zahar pudra si 3-4 stropi de zeama de lamaie, colorant(optional)
banuti de ciocolata alba si neagra diferite dimensiuni si ce mai aveti prin casa
Mod de preparare fursecuri fragede cu nuca de Halloween:
Untul cu martipanul rupt bucatele il mixam pana se omogenizeaza usor, adaugam galbenusul, zaharul,mai mixam si la final adaugam faina si apoi nucile. Mixam pana se omogenizeaza. Aluatului ii dam forma unei role cu diametrul de 3 cm, il infasuram in folie alimentara si il dam la rece o ora. Pentru glazura avem nevoie de un bol si un tel. Batem usor albusul apoi adaugam o lingura de zahar praf cernut, apoi zeama de lamaie,batem bine iarasi cu telul si apoi zaharul praf pana ajungem la consistenta dorita- sa curga intr-un fir gros.Pe tava de copt punem hartie de copt, luam aluatul, il presaram cu zaharul praf si apoi il taiem in felii groase de un jumatate de centimetru. Le dam la cuptor la 180 grade timp de 10 minute . Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Glazura o punem intr-o pungulita rezistenta, taiem foarte putin de la un colt si glazuram o parte a fursecurilor. Apoi decoram dupa bunul plac :) . Pentru ochisorii monstruletilor am folosit un banut de ciocolata alba un strop de grazura, cat sa se lipeasca si o picatura de ciocolata neagra. Se pot pastra 2-3 zile intr-un vas cu capac.