3 / 4

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de dovleac cu ghimbir:

  • 1 kg pulpa dedovleac
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • o bucata de ghimbir (1-2 cm)
  • unt
  • sare 

Mod de preparare supa crema de dovleac cu ghimbir:

Inainte de toate, spalati bine legumele. Curatati dovleacul de coaja si seminte. Pulpa ramasa o taiati in cubulete. La fel si morcovii, ceapa si usturoiul. Ardeiul iute, scapati-l de seminte si tocati-l marunt. Intr-o oala incapatoare, puneti untul la incins, adaugati ceapa, ardeiul iute, ghimbirul tocat marunt marunt. Lasati la calit 2-3 minute, dupa care adaugati morcovii si dovleacul si sare, dupa preferinta. Amestecati totul, lasati inca 2-3 minute sa se intrepatrunda gusturile, dupa care adaugati supa de legume sau apa calduta, cat sa acopere legumele, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba. Cam 20-30 de minute. Dupa acest timp, verificati dovleacul si morcovii daca s-au fiert. Daca furculita intra usor in ei, inseamna ca sunt gata, altfel ii mai lasati la fiert. Daca sunt fierte toate legumele, luati oala de pe foc, lasati sa se raceasca un pic, dupa care le pasati sau le bagati in blender pana obtineti o pasta cremoasa.

Serviti in boluri cu seminte de dovleac decojite.

Sursa foto Shutterstock supa de dovleac

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri