2 / 4

Salata cu dovleac copt

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata cu dovleac copt:

  • 200 g pulpa dovleac
  • 100 g salata asortata (radichio, ruccola, salata romana)
  • 6 rosii cherry
  • 50 g miez seminte dovleac
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 lingurita mustar
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare salata cu dovleac copt:

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu hartie de copt, tocati in cuburi potrivite pulpa de dolveac, presarati peste cuburi sare de mare si stropiti totul cu cateva picaturi de ulei de masline. Dati tava la cuptor pentru 20 de minute pana ce dovleacul se inmoaie si capata o culoare usor maronie. Lasati dovleacul deoparte. Spalati salata si rupeti frunzele bucati mari (sau apelati la varianta rapida, salata asortata la punga. Taiati in doua rosiile cherry.

Pregatiti dressing-ul: intr-un castron mic adaugati uleiul de masline impreuna cu otetul balsamic, mustarul, sarea de mare si piperul proaspat macinat. Amestecati totul bine cu ajutorul unui tel.

 Intr-un bol incapator puneti salata, rosiile cherry, dovleacul si amestecati usor. Turnati deasupra dressing-ul, amestecati din nou. Gustati daca mai trebuie ceva la dressing (puteti adauga eventual ceapa verde, ceapa rosie sau ardei iute tocat marunt).

 Presarati pe deasupra semintele de dovleac si cu asta ati terminat de gatit pe seara asta. Serviti imediat!

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri