Ce gatim in weekend

Supa crema de dovleac cu chipsuri de parmezan

Supa crema de dovleac cu chipsuri de parmezan

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de dovleac cu chipsuri de parmesan:

  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 100 g cartofi
  • aproximativ 350 g dovleac
  • 4 felii (fiecare aproximativ 10 g) bacon
  • ulei 1-2 linguri
  • sare
  • un praf de garam masala (optional)
  • piper
  • zahar
  • 750 ml supa de legume( sau apa)
  • 75 g parmezan
  • 20 g seminte de dovleac
  • frunze de pătrunjel(optional)
  • Ulei din seminte de dovleac 1-2 linguri

Mod de preparare supa crema de dovleac:

Prima data incalzim uleiul intr-o oala incapatoare, prajim baconul taiat cubulete pana devine usor crocant, apoi il dam la o parte. In uleiul ramas calim ceapa, usturoiul, apoi adaugam cartofii curatati si taiati cubultete, la fel si dovleacul. Le lasam 2-3 minute la foc mediu. Acum, daca se doreste se poate adauga garam masala, sare si piper.Turnam supa clara de legume sau apa si lasam sa fiarba cu un capac 30 minute. Dupa 30 minute scoatem capacul, daca sunt fierte legumele le pasam cu ajutorul unui bleder de mana. Mai condimentam cu sare si piper daca este necesar. Pentru chipsurile de parmezan, razuim parmezanul, il amestecam cu baconul si jumatate din cantitatea de samburi de dovleac maruntiti. Le impartim in 6 sau 8 gramejoare si le punem pe o tava tapetata cu hartie cerata la cuptorul preincalzit la 200 grade 4-5 minute . Le lasam sa se raceasca usor apoi le servim alaturi de supa, putem adauga putin ulei de dovleac sau seminte de dovleac si patrunjel tocat marunt.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/

 

Vinete cu mozzarella si rodii

Vinete cu mozzarella si rodii

2 / 3

Dificultate: redusa

Mod de preparare vinete cu mozzarella si rodii:

Tai vinetele pe lung. Scoti miezul, il toci cum iti vine si-l pui la sfarait cu niste ardei gras. Intr-o lingura mare de ulei de masline. Cu o portie zdravana de busuioc si oregano, ambele uscate. Si sare. Amesteci, dupa ce se raceste putin, cu niste branza. Rasa. Umpli jumatatile de vanata. Ornezi cu rosii cherry. Acoperi cu mozzarella. Sa fie acoperit strasnic. Dai la cuptor pana ce mozzarella face singurul lucru demn de ea, se inmoaie si se prelinge. Apoi te joci. Cu rodia. Si pui boabele ‘celea rosii, ca buzele crapate, peste mozzarella. Gata!

O reteta propusa de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/

Prajitura Mokka

Prajitura Mokka

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura mokka:

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 125 g ulei
  • 125 ml apa minerala
  • 3 fiole esenta de rom
  • 150 g faina
  • praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita plina de cafea instant sau fin macinata
  • 200 g nuci sau alune macinate

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • o lingura zahar tos
  • o lingura unt
  • 3 linguri lapte

Decor: boabe de cafea

 

Mod de preparare prajitura mokka:

Ouale intregi se mixeaza la viteza mare cu zaharul pana cand totul devine ca o crema spumoasa. Se adauga pe rand uleiul, apa minerala, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt (se da mixerul la viteza 1), cacaoa, cafeaua si nucile macinate. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 30-40 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Se lasa la racorit in tava si se face glazura, incalzind toate ingredientele pentru glazura intr-un ibric pana cand totul este omogen si zaharul dizolvat total. Daca mai e nevoie, se mai adauga putin lapte in glazura, ca sa poata fi turnata pe prajitura. Se scoate hartia de copt de sub blat si daca s-a racorit suficient, se toarna glazura care se niveleaza ușor și rapid cu o spatula. Blatul nu trebuie sa fie prea cald, caci altfel glazura curge pe margini mai mult decat ar trebui. Cand prajitura este mai rece, topitura de ciocolata se intareste rapid.

Se da la frigider cca o ora, apoi se portioneaza si se decoreaza dupa dorinta.
Pofta buna!
 

O reteta recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/

 

Supa crema de dovleac cu chipsuri de parmezan
Vinete cu mozzarella si rodii
Prajitura Mokka

Rezumat

Meniu usor pentru zilele acestea, cu desert inclus. Incepe cu o supa de dovleac, care este ideala pentru perioada aceasta, apoi incearca o retete de vinete cu mozzarella si rodii la cuptor, sigur o sa te atraga, dupa care, la desert, o prajitura mocca. Yummy!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri