Cea mai buna leguma-i porcu'. 3 fripturi de porc

Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

1 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cotlet glazurat cu morcovi si broccoli:

cotlet de porc 600 gr

Glazura:

  • 1 lingurita miere,2 lingurite mustar cu boabe, amestec de seminte de fenicul,de coriandru si boabe de piper pisate in mojar -o lingurita
  • sare
  • ulei de masline

Pentru  garnitura:

  • 400 gr morcovi
  • 200 grame broccoli( congelat)
  • o mana de fasole verde congelata
  • 50 gr unt
  • cimbru

Sos:

  • 1/2 lingura faina
  • 1 lingura sos barbeque
  • 50 ml apa

Mod de preparare cotlet glazurat cu morcovi si broccoli:

Intr-o tigaie cu maner metalic incingem 1 lingura ulei de masline.Carnea o saram bine apoi o rumenim bine in tigaia incinsa(dureaza cam 5 minute).Apoi il glazuram cu amestecul de miere,mustar si condimente, turnam in tigaie 50 ml apa si il dam la cuptor timp de 40 minute la 200 grade.La jumatatea timpului verificam daca nu a scazut prea mult sosul si daca mai trebuie adaugam inca 50 ml apa.Daca aveti termometru de bucatarie, ca sa fie gata carnea trebuie sa aiba 65 grade celsius.

Morcovii ii curatam,apoi ii taiem in bucati mai mari si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15 -20 minute(pana sunt fierti aproape de tot) adaugam si broccoli si fasolea verde si lasam sa fiarba cam 3 -4 minute apoi strecuram.Intr-o tigaie topim untul, punem legumele asezonam cu sare si piper si cimbru,amestecam cu grija si lasam 2-3 minute la foc mediu.

Dupa ce carnea e gata o scoatem din tigaie, o punem pe o farfurie, acoperim cu o folie de aluminiu si o lasam sa isi lase sucurile.Tigaia in care am prajit carnea o punem la foc mic cu tot cu sosul din ea si adaugam faina ,amestecam bine,apoi punem sosul barbeque si si zeama lasata de la carne.Amestecam din nou si adaugam apa, lasam sa fiarba la foc mic pana ajunge la consistenta dorita.

Zis si facut! acum nu ne mai ramane decat sa savuram mancarea, pofta buna!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/

Friptura de porc cu dulceata de pere

Friptura de porc cu dulceata de pere

2 / 3

Dificultate: medie 

Ingrediente necesare pentru friptura de porc cu dulceata de pere:

  • o pulpa de porc
  • 1/2 cana de dulceata de pere
  • 3 linguri de sos Worcestershire
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • piper

 

Mod de preparare friptura de porc cu dulceata de pere:

Ok, recunosc ca este o combinatie (din nou) cam putin obisnuita! Cand auzi de porc cu dulceata crezi ca este o gluma si daca ti se pune in fata o astfel de friptura esti sceptic.
ei bine, iata cum arata o astfel de combinatie! :)

Intr-o farfurie amestecati dulceata cu sosul si condimentele si ungeti pulpa de porc, dupa ce ati crestat-o in prealabil, avand grija sa ajung bine dulceata si in aceste crestaturi.
Dati la cuptor (unde dulceata se caramelizeaza) pana se coace carnea (depinde de marimea bucatii de carne) si serviti cu cartofi la cuptor si castraveti murati.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

 

Piept de porc crocant cu sos de mustar

Piept de porc crocant cu sos de mustar

3 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru piept de porc crocant cu sos de mustar:

  • 1,5 piept de porc cu sorici
  • 3 cani de vin alb demisec
  • 3 cani supa de pasare
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute salvie proaspata
  • o jumatate de lingurita piper negru macinat
  • o lingurita sare

Pentru sos: lichidul in care a copt pieptul, o cana de smantana dulce, trei linguri mustar cu boabe

Mod de preparare piept de porc crocant cu sos de mustar:

In primul rand, preincalzim cuptorul la 150 grade C. Cat se incinge cuptorul, luam o tigaie (de preferinta neaderenta) in care rumenim pe toate partile pieptul in ulei incins.
Luam o tava de friptura in care punem fleica abia luata din tigaie si, cu un cutit ascutit, crestam soricul in forma de gril . Turnam peste piept supa si vinul cat sa scufunde
in lichid trei sferturi din ea, adaugam cimbrul, salvia, piperul si sarea si bagam totul la cuptor pentru 90 de minute.

La final acelei ore jumatate, scoatem carnea, turnam lichidul din tava, lasand carnea pe care o presam punand deasupra o alta tava. Bagam din nou la cuptor, dam mai tare
focul si o mai lasam un sfert de ora.

In timpul acesta, strecuram lichidul in care a fiert carnea si-l punem la fiert la foc iute pana scade la jumatate. Este momentul sa adaugam si smantana dulce, fierbem in
continuare pana scade din nou la jumatate.

Adaugam si mustarul si mestecam bine. Am uitat sa fac poze sosului dar trebuie sa va asigur ca mi s-a parut delicios. Carnea din cuptor s-a rumenit frumos intre timp, o feliem impartind-o la comeseni, adaugam alaturi sosul de mustar si o garnitura la alegere: varza rosie sau alba, legume fierte (sugestia maestrului Varlan), eu zic ca ar merge foarte bine si orez fiert simplu cu sare si vegeta, cartofi copti, legume mexicane.

O reteta propusa de blogul casutalaurei.ro/

 

Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli
Friptura de porc cu dulceata de pere
Piept de porc crocant cu sos de mustar

Rezumat

Sau cel putin asa zice o vorba din popor. Oricum, inconjurati de atatea retete cu legume, seminte, fara calorii, am si uitat ce gust are friptura de porc. In amintirea ei, venim cu 3 retete de fripturi de porc care iti vor lasa gura apa.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri