Ce gatim in weekend?

Gazpacho cu ardei copt

Gazpacho cu ardei copt

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gazpacho cu ardei copt:

Am taiat coaja de la 5 rosii, cu grija ca sa nu iau prea mult din pulpa. Se pot opari ca sa iasa totul ca la carte, eu eram mistuita de pofte si am zis ca merge mai repede “la rece”. Le-am taiat in bucati mai mici si le-am pus in blender.

Tot acolo am pus si doi catei de usturoi, un castravete decojit, 4 ardei copti (din borcan de la Mega am avut eu, pe care i-am trecut putin prin apa rece in prealabil), 1 ceapa rosie curatata si o galgaitura de ulei de masline extra-virgin. Se potriveste de apa, eu am pus cam un pahar, si se mixeaza bine. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se lasa la rece minim o ora sau daca sunteti nerabdatori, se pot pune cateva cubulete de gheata peste supa si se serveste imediat. Cu paine cu seminte. E delicioasa!

O reteta propusa de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

 

Legume varatice la cuptor

Legume varatice la cuptor

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru legume la cuptor:

  • 1-2 vinete
  • 4 -5 ardei pe care i-am copt si curatat de pielita – pot fi si gogosari sau ardei kapia
  • 2 rosii
  • 4 – 5 catei de usturoi curatati si facuti mujdei cu putina sare si 100 ml apa
  • cateva frunze de busuioc pentru aroma (sau alta verdeata care va place – cimbru de pilda)
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare, piper

Mod de preparare legume la cuptor:

Recunosc ca toate cantitatile sunt la ochi, nici nu e genul de reteta care esueaza fara cantitatile potrivite (dooooh). Pentru copt am folosit un vas Yena in care am pus in straturi succesive: jumatate din vinete taiate rondele si nitel sarate, jumatate din cantitatea de ardei copti rupti fasii, al doilea strat de vinete pregatit ca si primul, iar ardei, deasupra am turnat ceapa taiata marunt si calita iar in varful gramezii varatice rosiile zemoase, taiate rondele. Intre straturile de legume am ratacit si niscaiva frunzulite de busuioc dar ele pot fisi calite laolalta cu ceapa si raspandindu-se astfel gustulsi aroma in mancare. Inainte de a baga la cuptor – ultimul retus: turnam deasupra mujdeiu lsi piperam nitel.
Bagam la cuptor, la foc mediu, o jumatate de ora.
Le-am mancat presarate cu o lingurita de fulgi de drojdie si laolalta cu o portie zdravana de orez gatit simplu si o salata de varza noua.
Miam!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.ro/

 

Clatite cu mousse de ciocolata, nuci si caramel

Clatite cu mousse de ciocolata, nuci si caramel

3 / 3

Dificultate: redusa

Aluat clatite:

  • 3 oua
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 cana si jumatate apa minerala
  • 1 cana si jumatate cana faina
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare

Mousse de ciocolata:

  • 200 ml smantana pt frisca
  • 140 gr ciocolata amaruie
  • 50 grame samburi de nuca prajiti si taiati marunt
  • 1 lingura zahar

Topping :

Caramel

Mod de preparare clatite cu mousse de ciocolata, nuci si caramel:

Mai intai facem clatitele: batem bine ouale cu zahar si sare, adaugam uleiul ,laptele si apa minerala,apoi incet faina amestecand energic cu telul astfel incat sa nu se faca cocoloase.Daca aluatul vi se pare prea subtire sau prea gros, se poate adauga faina sau apa dupa caz.Lasam la rece aluatul pentru 15 minute.Intr-o tigaie teflonata punem un strop de ulei, se poate si fara ulei, si punem un polonic de amestec.Lasam sa se rumenesca pe ambele parti , dureaza cam 2-3 minute in total, apoi le punem pe o farfurie.Dupa ce le-am copt(mie mi-au iesit 18 bucati) le lasam la racit.

Intre timp pregatim mousse-ul, batem frisca cu o lingura se zahar, ciocolata o topim la bain marie si apoi o incorporam in frisca,la final adugam si nucile(pastram cateva pt decor).Punem cate o lingura cu varf de mousse peste clatita si apoi o rulam.Deasupra turnam sos caramel si cateva nuci.

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/

Gazpacho cu ardei copt
Legume varatice la cuptor
Clatite cu mousse de ciocolata, nuci si caramel

Rezumat

Idei culinare pentru weekend: gazpacho cu ardei copt, legume de vara la cuptor, iar ca desert, clatite cu mousse de ciocolata. Weekend linistit!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri