Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gazpacho cu ardei copt:
Am taiat coaja de la 5 rosii, cu grija ca sa nu iau prea mult din pulpa. Se pot opari ca sa iasa totul ca la carte, eu eram mistuita de pofte si am zis ca merge mai repede “la rece”. Le-am taiat in bucati mai mici si le-am pus in blender.
Tot acolo am pus si doi catei de usturoi, un castravete decojit, 4 ardei copti (din borcan de la Mega am avut eu, pe care i-am trecut putin prin apa rece in prealabil), 1 ceapa rosie curatata si o galgaitura de ulei de masline extra-virgin. Se potriveste de apa, eu am pus cam un pahar, si se mixeaza bine. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se lasa la rece minim o ora sau daca sunteti nerabdatori, se pot pune cateva cubulete de gheata peste supa si se serveste imediat. Cu paine cu seminte. E delicioasa!
O reteta propusa de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro