2 / 4

Legume varatice la cuptor

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru legume la cuptor:

  • 1-2 vinete
  • 4 -5 ardei pe care i-am copt si curatat de pielita – pot fi si gogosari sau ardei kapia
  • 2 rosii
  • 4 – 5 catei de usturoi curatati si facuti mujdei cu putina sare si 100 ml apa
  • cateva frunze de busuioc pentru aroma (sau alta verdeata care va place – cimbru de pilda)
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare, piper

Mod de preparare legume la cuptor:

Recunosc ca toate cantitatile sunt la ochi, nici nu e genul de reteta care esueaza fara cantitatile potrivite (dooooh). Pentru copt am folosit un vas Yena in care am pus in straturi succesive: jumatate din vinete taiate rondele si nitel sarate, jumatate din cantitatea de ardei copti rupti fasii, al doilea strat de vinete pregatit ca si primul, iar ardei, deasupra am turnat ceapa taiata marunt si calita iar in varful gramezii varatice rosiile zemoase, taiate rondele. Intre straturile de legume am ratacit si niscaiva frunzulite de busuioc dar ele pot fisi calite laolalta cu ceapa si raspandindu-se astfel gustulsi aroma in mancare. Inainte de a baga la cuptor – ultimul retus: turnam deasupra mujdeiu lsi piperam nitel.
Bagam la cuptor, la foc mediu, o jumatate de ora.
Le-am mancat presarate cu o lingurita de fulgi de drojdie si laolalta cu o portie zdravana de orez gatit simplu si o salata de varza noua.
Miam!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.ro/

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri