Dificultate: redusa
Aluat clatite:
- 3 oua
- 1 cana si jumatate lapte
- 1 cana si jumatate apa minerala
- 1 cana si jumatate cana faina
- 1 lingurita ulei
- 1 lingura zahar
- 1 praf de sare
Mousse de ciocolata:
- 200 ml smantana pt frisca
- 140 gr ciocolata amaruie
- 50 grame samburi de nuca prajiti si taiati marunt
- 1 lingura zahar
Topping :
Caramel
Mod de preparare clatite cu mousse de ciocolata, nuci si caramel:
Mai intai facem clatitele: batem bine ouale cu zahar si sare, adaugam uleiul ,laptele si apa minerala,apoi incet faina amestecand energic cu telul astfel incat sa nu se faca cocoloase.Daca aluatul vi se pare prea subtire sau prea gros, se poate adauga faina sau apa dupa caz.Lasam la rece aluatul pentru 15 minute.Intr-o tigaie teflonata punem un strop de ulei, se poate si fara ulei, si punem un polonic de amestec.Lasam sa se rumenesca pe ambele parti , dureaza cam 2-3 minute in total, apoi le punem pe o farfurie.Dupa ce le-am copt(mie mi-au iesit 18 bucati) le lasam la racit.
Intre timp pregatim mousse-ul, batem frisca cu o lingura se zahar, ciocolata o topim la bain marie si apoi o incorporam in frisca,la final adugam si nucile(pastram cateva pt decor).Punem cate o lingura cu varf de mousse peste clatita si apoi o rulam.Deasupra turnam sos caramel si cateva nuci.
O reteta propusa de blogul luckycake.ro/