3 / 5

Supa de Ceapa

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de ceapa:

  • 5-6 cepe albe, rosii sau amestecate
  • 1 litru supa de legume sau de carne
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 - 3 linguri ulei
  • 100 g cascaval razuit
  • cateva felii de paine
  • 1 lingurita zahar
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru uscat
  • sare, piper

Mod de preparare supa de ceapa:

Curatam ceapa si o taiem solzisori. Acum e momentul sa testati trucurile anti-plans, pentru ca este nevoie. Incingem uleiul si calim ceapa cateva minute, pana cand se inmoaie, la foc mic. Adaugam zaharul si lasam ceapa sa se caramelizeze, cu capac, vreo 20 - 30 de minute, amestecand din cand in cand, mentinand focul in continuare mic. Este bine sa folositi o oala sau o cratita in care ceapa sa nu se arda si nici sa nu se lipeasca. Sau puteti folosi o tigaie mai mare de teflon pentru calitul cepei, iar apoi combinati ingredientele intr-o oala.
Cand ceapa este rumenita, adaugam supa, 1 cana de apa, vinul, cimbrul, frunzele de dafin, sare si piper. Lasam inca 30 de minute sa fiarba cu capac. Dupa acest timp, scoatem frunzele de dafin si supa este gata.

Pentru servire, punem supa in boluri, peste asezam cate o felie sau doua de paine prajita, presaram cascaval razuit peste si dam la cuptor sau la cuptorul cu microunde, pana se topeste cascavalul.

Un pont important este sa folositi supa de zarzavat sau de carne, altfel gustul final va fi mult mai fad. Pentru supa de zarzavat, fierbeti 2 morcovi, 2 cartofi, 1 pastarnac si o bucata de telina pana cand sunt toate legumele patrunse.

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri