Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta simpla cu mere:
Aluat tarta:
- 75 g unt
- 50 g zahar pudra
- 1 galbenus de ou,
- 125 g faina
- 2 linguri lapte
- esenta de vanilie
Umplutura:
- 10-12 mere mici de vara sau 2-3 mere obisnuite
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri pesmet
- 50 g unt
- 2 linguri cu miere de albine sau gem de caise
Mod de preparare tarta simpla cu mere:
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusul de ou, pana se obtine o crema uniforma. Se adauga faina si se uniformizeaza, iar la final se pune laptele. Se strange aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 2 ore.
Umplutura:
Merele se curata de coaja si se indeparteaza casuta semintelor cu ajutorul dispozitivului special, pentru a ramane intregi. Se taie in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie. Merele pot fi lasate si cu tot cu coaja.
Asamblare:
Se intinde aluatul in foaie rotunda si se pune in tava cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii pana la jumatate. Se inteapa cu furculita din loc in loc, se presara cu o lingura de pesmet, apoi se aseaza feliile de mere. Peste ele se presara zaharul amestecat cu scortisoara si restul de pesmet. Din loc in loc se pun bucatele cu unt.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coace placinta timp de 20-25 minute. Dupa ce se scoate de la cuptor se unge la suprafata cu miere de albine sau cu gem de caise incalzit. Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.
Tarta simpla cu mere – se poate servi alaturi de o cupa cu inghetata.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară