3 retete de sezon, cu dovlecei

Supa de dovlecel

Supa de dovlecel

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de dovlecel:

  • 3 dovlecei potriviti
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 lingura de faina
  • 1 cana de lapte
  • sare, piper
  • verdeata
  • putin ulei

Mod de preparare supa de dovlecel:

Se caleste usor ceapa, ardeiul si morcovul in ulei, pana lasa putina culoare.
Se pune peste dovlecelul dat pe razatoare si patrunjelul, se completeaza cu apa si se lasa la fiert pana s-au fiert legumele.

Cu cateva minute inainte sa il luati de pe foc, adaugati laptele in care ati dizolvat faina si lasati sa mai dea putin in clocot.

Adaugati apoi verdeata tocata si potriviti la gust cu sare si piper.

Eu am adaugat la final putina untura de bibilica, pe care o tin la frigider si o folosesc la supele de legume pentru un plus de aroma.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

 

 

Clatite din Dovlecei

Clatite din Dovlecei

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite din dovlecei:

  • 1 dovlecel maricel
  • 230 g faina
  • 70 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • sare
  • ulei pentru prajit (3 - 4 linguri)

Mod de preparare clatite din dovlecei:

Curatam dovlecelul, il dam pe razatoarea mare, presaram putina sare si il lasam 30 minute ca sa elimine apa.
Intre timp pregatim un aluat mai gros de clatite. Batem ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam bine. Adaugam pe rand cate o lingura de faina, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Subtiem compozitia cu laptele si adaugam dovlecelul stors bine in mana. Daca vi se pare prea consistenta, mai adaugati putin lapte. Consistenta trebuie sa fie cam aceeasi cu a unui iaurt mai tare.

Incingem putin ulei intr-o tigaie de teflon si punem cu lingura compozitia de clatite. Lasam cateva mintute sa se patrunda pe fiecare parte si scoatem pe o hartie absorbanta, ca sa eliminam surplusul de ulei.
Servim clatitele calde sau reci, simple sau cu putina dulceata. Cat despre calorii, clatitele au in jur de 260 calorii la 100 grame.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/

Chiftelute din dovlecel

Chiftelute din dovlecel

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftelute din dovlecel:

  • 1-2 dovlecei (depinde pt cate pers pregatiti)
  • 1 ceapa mica
  •  2-3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper

Mod de preparare chiftelute din dovlecel:

Dam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa.
Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2 linguri de pesmet si amestecam bine. Formam cu mana chiftelute si le punem in uleiul incins si le prajim pe ambele parti. Scoatem chiftelutele pe un servet de hartie pt a absorbi surplusul de uleiul. Le servim calde cu orez. Un pranz sau o cina usoara si gustoasa.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/

Supa de dovlecel
Clatite din Dovlecei
Chiftelute din dovlecel

Rezumat

Vara, cand esti in dilema culinara, dolvecelul este cea mai buna idee de prepara un mic dejun, pranz si cina. Sunt atat de multe moduri de pregatit dovlecelul, incat nu te vei plictisi niciodata de gustul, din contra o sa-l integrezi negresit in alimentatia zilnic. Iata aici 3 idei simple si gustoase, cu dovlecei.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri