Curatam dovlecelul, il dam pe razatoarea mare, presaram putina sare si il lasam 30 minute ca sa elimine apa.
Intre timp pregatim un aluat mai gros de clatite. Batem ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam bine. Adaugam pe rand cate o lingura de faina, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Subtiem compozitia cu laptele si adaugam dovlecelul stors bine in mana. Daca vi se pare prea consistenta, mai adaugati putin lapte. Consistenta trebuie sa fie cam aceeasi cu a unui iaurt mai tare.
Incingem putin ulei intr-o tigaie de teflon si punem cu lingura compozitia de clatite. Lasam cateva mintute sa se patrunda pe fiecare parte si scoatem pe o hartie absorbanta, ca sa eliminam surplusul de ulei.
Servim clatitele calde sau reci, simple sau cu putina dulceata. Cat despre calorii, clatitele au in jur de 260 calorii la 100 grame.