3 retete de inghetata pe care le poti face acasa

Inghetata cu capsuni si rubarba

Inghetata cu capsuni si rubarba

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata cu capsuni si rubarba:

  • 250 grame capsuni;
  • 170 grame rubarba;
  • 6 linguri iaurt grecesc;
  • 6 lingurite miere;
  • 1 lingurita extract de vanilie;
  • 20 grame radacina ghimbir razuit;
  • 125 grame zmeura;
  • zeama de la o jumatate de lamaie.

Mod de preparare inghetata cu capsuni si rubarba:

1. Capsuniile se curata de frunze si se spala.

2. Rubarba se spala, se sterge, se taie cubulete si se pune in blender impreuna cu capsunii.
3. Peste capsuni se adauga iaurt, miere, ghimbir razuit, extract de vanilie. Se adauga rubarba si se dau prin blender pana se fac pasta.
4. Zeama de lamaie se adauga pentru a evita formarea firisoarelor de gheata.
5. Se toarna intreaga compozitie intr-un recipient si se lasa la congelator pentru minim 2-3 ore.
6. Zmeura se taie bucatele si se distribuie uniform in compozitie.

O reteta recomandata de bogul http://bucatariacumirodenii.ro/
 

 

Inghetata cu cocos si trandafiri - Varianta vegana

Inghetata cu cocos si trandafiri - Varianta vegana

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata cu cocos si trandafiri:

  • 1 nuca de cocos de marime medie
  • 200 ml lapte cocos
  • 2 linguri petale trandafiri comestibile
  • 3 lingurite sirop de artar
  • 2 lingurite apa de trandafiri
  • (optional) 1 lingurita pudra de sfecla

 

Mod de preparare inghetata cu cocos si trandafiri:

Dupa cum spuneam si mai sus la ingrediente, am folosit la aceasta reteta petale uscate de trandafiri. Sunt micute, delicate si foarte parfumate. Puteti gasi la magazinele naturiste sau Plafar pungute cu petale sau boboci de trandafiri uscati comestibili.

 In primul rand, spargeti nuca de cocos cu ajutorul unui ciocan, sau cum va pricepeti mai tare, eu am spart-o cu spatele lamei de la un cutit mai gros. 

 Curatati bucatile de partea maronie, astfel incat sa obtineti pulpa de cocos alba si curata (eventual treceti rapid bucatile curatate printr-un jet de apa ca sa indepartati orice bucatica maro). Puneti bucatile de cocos intr-un blender puternic. Daca nuca este proaspasta si are apa inauntru, cu atat mai bine, adaugati-o si pe aceea.

 Intre timp, incalziti laptele de cocos, si adaugati deasupra lui petalele uscate de trandafiri.

 Amestecati usor si lasati laptele sa se infuzeze cu aroma placuta a petalelor de trandafiri (10 minute au fost de ajuns la mine). Porniti la putere maxima blenderul si blenduiti nuca de cocos timp de 3-4 minute

Daca doriti o consistenta mai fina a inghetatei, atunci mai blenduiti nuca de cocos pentru inca 2 minute. Ca sa o puteti blendui mai bine, puteti adauga 2 linguri lapte de cocos.

 Pentru o textura mai frumoasa, puteti pastra in compozitie petalele de trandafiri. Daca nu va incanta ideea, atunci strecurati laptele de cocos si aruncati petalele de trandafiri folosite. Eu le-am lasat in compozitie si tare mult mi-au placut!

Turnati laptele de cocos impreuna cu petalele de trandafiri peste nuca de cocos din blender, adaugati siropul de artar, apa de trandafiri si pudra de sfecla. Dupa cum spuneam, pudra de sfecla este optionala, ea nu influenteaza gustul final al inghetatei, ci doar da o culoare placuta naturala. Blend-uiti amestecul pentru inca 2 minute si sunteti gata. Veti obtine un amestec de consistenta unei smantani lichide. (consistenta depinde si de nuca de cocos, si petalele de trandafiri). Turnati compozitia intr-o caserola pe care o inchideti ermetic si o dati la congelator pentru 2 ore. Dupa 2 ore scoateti caserola si amestecati energic cu furculita. Repetati apoi operatiunea din ora in ora, de 3 ori.
Daca aveti masina de facut inghetata, rezolvati totul mult mai repede si mai placut :).

Cu toate acestea, la final, inghetata mea a facut totusi ace, a trebuit sa o mai tin la temperatura camerei pentru 10 minute ca sa se inmoaie usor si sa o pot amesteca din nou. Pentru ca este vegana, aceasta inghetata are o consistenta un pic diferita, insa tare placuta.
 

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

 

Inghetata de zmeura

Inghetata de zmeura

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de zmeura:

  • 250 gr frisca lichida indulcita
  • 150 gr zmeura
  • 1 lingura miere
  • zmeura pentru ornat

Mod de preparare inghetata de zmeura:

Intr-un bol inalt mixam frisca lichida impreuna cu mierea pana se intareste. Adaugam zmeura si mixam pana la omogenizare. Punem bolul la congelator timp de 20 de minute.
Scoatem si mai mixam inca o data bine apoi cu o lingura punem compozitia in boluri si ornam cu zmeura. Bolurile le tinem la congelator pana cand servim.
Nu este o inghetata super cremoasa dar este foarte gustoasa si racoroasa.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/

Inghetata cu capsuni si rubarba
Inghetata cu cocos si trandafiri - Varianta vegana
Inghetata de zmeura

Rezumat

Este oficial, lunile cu 28 + grade au inceput. Vor urma cateva luni insorite, calduroase si cu multa inghetata. Pentru ca asa trebuie sarbatorita caldura, cu o cupa de inghetata. Inspiratia pentru inghetata o gasesti mai jos in 3 retete excelente, cu fructe de sezon.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri