Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata cu cocos si trandafiri:
- 1 nuca de cocos de marime medie
- 200 ml lapte cocos
- 2 linguri petale trandafiri comestibile
- 3 lingurite sirop de artar
- 2 lingurite apa de trandafiri
- (optional) 1 lingurita pudra de sfecla
Mod de preparare inghetata cu cocos si trandafiri:
Dupa cum spuneam si mai sus la ingrediente, am folosit la aceasta reteta petale uscate de trandafiri. Sunt micute, delicate si foarte parfumate. Puteti gasi la magazinele naturiste sau Plafar pungute cu petale sau boboci de trandafiri uscati comestibili.
In primul rand, spargeti nuca de cocos cu ajutorul unui ciocan, sau cum va pricepeti mai tare, eu am spart-o cu spatele lamei de la un cutit mai gros.
Curatati bucatile de partea maronie, astfel incat sa obtineti pulpa de cocos alba si curata (eventual treceti rapid bucatile curatate printr-un jet de apa ca sa indepartati orice bucatica maro). Puneti bucatile de cocos intr-un blender puternic. Daca nuca este proaspasta si are apa inauntru, cu atat mai bine, adaugati-o si pe aceea.
Intre timp, incalziti laptele de cocos, si adaugati deasupra lui petalele uscate de trandafiri.
Amestecati usor si lasati laptele sa se infuzeze cu aroma placuta a petalelor de trandafiri (10 minute au fost de ajuns la mine). Porniti la putere maxima blenderul si blenduiti nuca de cocos timp de 3-4 minute
Daca doriti o consistenta mai fina a inghetatei, atunci mai blenduiti nuca de cocos pentru inca 2 minute. Ca sa o puteti blendui mai bine, puteti adauga 2 linguri lapte de cocos.
Pentru o textura mai frumoasa, puteti pastra in compozitie petalele de trandafiri. Daca nu va incanta ideea, atunci strecurati laptele de cocos si aruncati petalele de trandafiri folosite. Eu le-am lasat in compozitie si tare mult mi-au placut!
Turnati laptele de cocos impreuna cu petalele de trandafiri peste nuca de cocos din blender, adaugati siropul de artar, apa de trandafiri si pudra de sfecla. Dupa cum spuneam, pudra de sfecla este optionala, ea nu influenteaza gustul final al inghetatei, ci doar da o culoare placuta naturala. Blend-uiti amestecul pentru inca 2 minute si sunteti gata. Veti obtine un amestec de consistenta unei smantani lichide. (consistenta depinde si de nuca de cocos, si petalele de trandafiri). Turnati compozitia intr-o caserola pe care o inchideti ermetic si o dati la congelator pentru 2 ore. Dupa 2 ore scoateti caserola si amestecati energic cu furculita. Repetati apoi operatiunea din ora in ora, de 3 ori.
Daca aveti masina de facut inghetata, rezolvati totul mult mai repede si mai placut :).
Cu toate acestea, la final, inghetata mea a facut totusi ace, a trebuit sa o mai tin la temperatura camerei pentru 10 minute ca sa se inmoaie usor si sa o pot amesteca din nou. Pentru ca este vegana, aceasta inghetata are o consistenta un pic diferita, insa tare placuta.
O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/