Prepara acest mic dejun si vei avea o zi excelenta

Toast frantuzesc cu fructe

Toast frantuzesc cu fructe

3 / 3

Se face asa: amestecul de fructe ales, capsuni si banane / pepene galben si cirese, in cazul meu, se da prin putina miere pentru a fi indulcit.

Se iau doua felii de paine alba toast – eu am încercat o data si cu paine alba normala si e mai buna cea toast, ramane intreaga in toata desfasurarea de forte- si se ung cu un strat subtire de unt pe fiecare parte.

Intr-o farfurie se bat trei oua cu doua-trei linguri de zahar brun si se dau ambele felii de paine prin acest amestec. Se scurge excesul si se intinde amestecul de fructe pe o felie, lasand un pic de spatiu pe margini. Deasupra se pune cealalta felie si se apasa pentru ca fructele sa se lipeasca de paine.

 

Sandvisul acesta se prajeste in putin unt, pe ambele parti, apasandu-l pentru ca fructele sa intre in paine. Cand painea devine aurie si crocanta, se scoate din tigaie si se serveste. Noi am pus deasupra putina inghetata de caramel si restul de amestec de fructe ramas. Ne-a placut mai mult amestecul de pepene galben cu cirese, iar cand fiebinteala painii s-a intalnit cu inghetata, s-au întamplat lucruri tare satisfacatoare pentru papilele noastre.

 

In ce priveste cantitatile, am folosit cam o mana de cirese fara samburi si taiate in sferturi, o felie de pepene, tot o mana de capsuni taiate si cam trei sferturi de banana si mi-au iesit 4 sandvisuri, doua cu fiecare tip de amestec.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/

Ceai cu coji de portocale, ghimbir si frunze de lime

Ceai cu coji de portocale, ghimbir si frunze de lime

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ceai cu coji de portocale, ghimbir si frunze de lime:

  • coaja de la o portocala
  • 1 lingurita frunze de lime
  • 2 lingurite radacina de ghimbir razuita
  • zahar brun sau miere (optional).

Mod de preparare ceai cu coji de portocale, ghimbir si frunze de lime:

1. Se taie coaja unei portocale si se pune la uscat pe calorifer ori in cuptorul usor incalzit sau recent inchis, sa nu fie supraincalzit. Cel mai indicat este pe calorifer.
2. Se pune apa la fiert si se adauga: coaja de portocale uscata, radacina de ghimbir razuita, si frunzele de lime.
3. Se lasa sa dea in clocot dupa care se mai lasa 5 minute la foc mic.
4. Se serveste cu calda sau rece cu adaos de zahar dupa preferinte.

O reteta recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/

Frittata cu verzituri de primavara

Frittata cu verzituri de primavara

2 / 3

Treaba sta cam asa: calesti timp de cateva minutele, intr-o lingura de ulei de masline extravirgin partile albe de la 3 usturoi verzi, tocate feliute.

Intre timp, bati 5 oua si le amesteci cu vreo 3 linguri de lapte, o mana de rosii cherry taiate-n sferturi, sare si piper + un varf de cutit de bicarbonat de sodiu (musai - for the extra fluffiness!) + partea verde de la usturoi, 1/2 legatura de marar si 1/2 legatura de patrunjel tocate.

Ba chiar - daca esti fan tarhon asa ca noi, si alergi prin toata piata dupa tanti aia smechera care vinde asa ceva - arunca si niste tarhon tocat in the mix.

Toarna ouale + toate cele peste coditele rumenite de usturoi, sfarama niste telemea de ce-ti place tie deasupra (de capra in cazul nostru) si da toata afacerea la cuptor (incins in prealabil la 180 grade) pentru vreo 10 minute, pana sunt inchegate bine ouale.

 

Mananc-o cu paine prajita, frecata intr-o doara cu un catel de usturoi! Aaahhh, perfection!

O reteta propusa de blogul www.leblogpiquant.com/

Toast frantuzesc cu fructe
Ceai cu coji de portocale, ghimbir si frunze de lime
Frittata cu verzituri de primavara

Rezumat

Suntem genul acela care nu rateaza sub nicio forma micul dejun si credem cu tarie ca este cea mai importanta masa a zilei. De aceea, fiind niste persoane matinale, ne place sa ne rasfatam la micul dejun cu bunatati, pentru ca apoi, ziua noastra sa fie excelenta. Cum reusim sa facem asta? Preparam retetele de mai jos...ceea ce va dorim si voua!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri