3 / 4

Toast frantuzesc cu fructe

Se face asa: amestecul de fructe ales, capsuni si banane / pepene galben si cirese, in cazul meu, se da prin putina miere pentru a fi indulcit.

Se iau doua felii de paine alba toast – eu am încercat o data si cu paine alba normala si e mai buna cea toast, ramane intreaga in toata desfasurarea de forte- si se ung cu un strat subtire de unt pe fiecare parte.

Intr-o farfurie se bat trei oua cu doua-trei linguri de zahar brun si se dau ambele felii de paine prin acest amestec. Se scurge excesul si se intinde amestecul de fructe pe o felie, lasand un pic de spatiu pe margini. Deasupra se pune cealalta felie si se apasa pentru ca fructele sa se lipeasca de paine.

 

Sandvisul acesta se prajeste in putin unt, pe ambele parti, apasandu-l pentru ca fructele sa intre in paine. Cand painea devine aurie si crocanta, se scoate din tigaie si se serveste. Noi am pus deasupra putina inghetata de caramel si restul de amestec de fructe ramas. Ne-a placut mai mult amestecul de pepene galben cu cirese, iar cand fiebinteala painii s-a intalnit cu inghetata, s-au întamplat lucruri tare satisfacatoare pentru papilele noastre.

 

In ce priveste cantitatile, am folosit cam o mana de cirese fara samburi si taiate in sferturi, o felie de pepene, tot o mana de capsuni taiate si cam trei sferturi de banana si mi-au iesit 4 sandvisuri, doua cu fiecare tip de amestec.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri