Treaba sta cam asa: calesti timp de cateva minutele, intr-o lingura de ulei de masline extravirgin partile albe de la 3 usturoi verzi, tocate feliute.
Intre timp, bati 5 oua si le amesteci cu vreo 3 linguri de lapte, o mana de rosii cherry taiate-n sferturi, sare si piper + un varf de cutit de bicarbonat de sodiu (musai - for the extra fluffiness!) + partea verde de la usturoi, 1/2 legatura de marar si 1/2 legatura de patrunjel tocate.
Ba chiar - daca esti fan tarhon asa ca noi, si alergi prin toata piata dupa tanti aia smechera care vinde asa ceva - arunca si niste tarhon tocat in the mix.
Toarna ouale + toate cele peste coditele rumenite de usturoi, sfarama niste telemea de ce-ti place tie deasupra (de capra in cazul nostru) si da toata afacerea la cuptor (incins in prealabil la 180 grade) pentru vreo 10 minute, pana sunt inchegate bine ouale.
Mananc-o cu paine prajita, frecata intr-o doara cu un catel de usturoi! Aaahhh, perfection!
O reteta propusa de blogul www.leblogpiquant.com/