Ingrediente necesare pentru tapas cu sardine file si rucola:
o franzela alba sau cu seminte
ulei de masline
sare cu amestec de condimente pentru peste
o conserva de sardine file in ulei (de masline)
rucola
Mod de pregatire tapas cu sardine file si rucola:
1. Franzela se taie felii, se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza feliile de franzela in tigaie.
2. Se lasa feliile la prajit pe ambele parti, se scot pe un servet si se condimenteaza cu sare cu mirodenii pentru peste. Amestecul l-am gasit gata facut in Lidl si continea urmatoarele condimente: sare de mare, piper negru, ceapa prajita dezhidratata, usturoi granulat, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de marar, flori de marar, marar, fenicul.
3. Se adauga feliile de sardine pe paine.
4. Rucola se spala bine, se sterge si se decoreaza painicile.
5. Feliile astfel decorate se aseaza intr-un platou si se pot servi alaturi de rosii cherry cu busuioc si ulei de masline si, de ce nu, cu un pahar de vin alb.