Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru burgeri de curcan:
- 1 kg carne curcan
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri mustar
- 4 linguri sos Salsa Cinese
- 1 lingurita cu varf de boia
- sare, piper
- 12 chifle
Mod de preparare burgeri de curcan:
La alegere: rosii, salata, ciuperci, cascaval, castraveti murati, mustar, ketchup
Noi am avut o bucata de piept de curcan, pe care am taiat-o cubulete si am tocat-o, impreuna cu ceapa si usturoiul.
Intr-un vas incapator, punem carnea, ceapa, usturoiul, mustarul, pesmetul, sosul Salsa Cinese, boia, sare, piper si framantam ca sa se omogenizeze maglavaisul.
Cu mainile umede formam burgerii: niste chiftele mari, plate. Ii prajim pe gratar sau in teflon, cu foarte putin ulei, daca e neaparat nevoie. Ciupercile le lasam intregi, fara piciorus sau le taiem felii si le prajim pe langa carne.
Pe chifla taiata pe jumatate asezam carnea, cate o lingurita mustar cu boabe, ciupercile, cate o felie subtire de cascaval si o mana de salata. Pe langa carne, puteti pune ce va place, aici v-am dat doar o idee.
Ta-daaaa... homemade burger, servit cu o garnitura de salata!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/