4 / 6

Salata de Pui cu Telina

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de pui cu telina:

  • 1 piept de pui (aprox 600 grame)
  • 1 telina pentru frunze
  • 3 - 4 linguri de maioneza
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 cana mica de alune (aprox 70 - 80 grame)
  • 1 ceapa mica
  • tarhon, sare, piper

Pentru pui: 1 frunza dafin, sare, cateva boabe piper

Mod de preparare salata de pui cu telina:

Cum spuneam, am fiert pieptul de pui special pentru aceasta salata in apa cu sare si cateva boabe de piper. Luam spuma de cateva ori cand incepe sa fiarba, iar apoi punem frunza de dafin, ca sa ii dea putina aroma. Lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 30 - 40 de minute, apoi aruncam apa si lasam carnea sa se raceasca.
Intre timp desfacem fiecare tulpina de telina, o spalam bine si apoi o tocam. Tocam marunt si ceapa si pregatim sosul.

In vasul in care vom face salata punem maioneza, zeama de lamaie, sare, piper si tarhon si le amestecam bine. Adaugam telina, ceapa, alunele si pieptul de pui tocat cubulete si omogenizam bine. Daca vi se pare ca mai trebuie, puteti adauga mai multa zeama de lamaie. Cand adaugati sare trebuie tinut cont daca alunele pe care le folositi sunt sarate sau nu, si cat de sarata e maioneza. Noi am avut alune prajite dar nesarate si am pus ceva mai multa sare.
Ornam cu o felie de lamaie si mai spunem ca 100 grame au in jur de 200 calorii.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri