ghid pentru o viaţă împlinită

Drobul de Pasti: 5 retete cu traditie

slide-ul 1 / 5
Drobul de Pasti: 5 retete cu traditie: Drob de miel

Drob de miel

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru drob de miel:

  • maruntaie de miel (aprox 1 kg)
  • 3 oua (chiar cinci ca sa pune doua fierbe bine in compozitie)
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • un patrunjel
  • o mana frunze de patrunjel
  • sare, piper, o foaie de dafin

Mod de preparare drob de miel:

“Ferbem maruntaiele unui miel (circa un kg am avut eu) intr`un kgr. de apa cu o ceapa, o mica radacina de morcov, alta de patrunjel, o foaie de dafin, 10 boabe de piper si sarea trebuincioasa.”

Musai sa spalam maruntaiele intai si sa cautam in zona ficatului vezica biliara nu de alta dar ignorarea ei ne-ar aduce un dezastru al….gustului. De o gasim, o taiem cu grija si o aruncam ca nu e buna de nimic. Recunosc ca aici am apelat la un mic truc, apa in care au fiert maruntaiele, am spumat-o si am folosit-o mai departe pentru o ciorbita de maruntaie.
“Dupa ce s`a fiert, le scoatem pe o scandura si le tocam cat se poate de marunt, sau macinate cu masina. Prajim rumen intr`o lingura de untura, 4 cepe taiate marunt; apoi punem si maruntaiele tocate, precum si patrunjel tocat, piper pisat, sarea trebuincioasa si 3 oua, toate acestea bine mestecate.”
Clar, macinate cu masina. In plus, pentru ca nu aveam prapore, am dat prin masina si niste slanina, cam atata cata a fost nevoie sa adune toata tocatura de carne intr-un amestec omogen si moale. Am adaugat restul ingredientelor enumerate mai sus plus o radacina de morcovel rasa. Mai putin doua oua.
“Spalam praporele in apa rece, il intindem pe o scandura, punem compozitia mai sus amintita, potrivind-o egal de groasa ca de 3 degete, in forma rotunda, invalind-o din toate partile cu praporele, asa ca sa nu iasa tocatura, apoi punem in tigaie o lingura de untura sa se infierbante, dupa aceea punem drobul sa se friga in cuptor incet. Dupa ce este fript il taiem in felii ca un deget de groase si servite cu salata dupa plac.”

Unu – doua oua fierte si bagate in compozitie intregi ca sa iasa frumusete de model la taierea drobului, este absolut obligatoriu pentru linistea noastra sufleteasca (caci fara acele oua parca lipseste ceva). Cum nu aveam prapore, am pus niste hartie de copt in forma de chec si am asezat si tocatura, niveland-o fara prea mari farafastacuri. Am bagat-o la cuptorul incins ai am scos-o cand a inceput sa aiba o frumoasa coloratura de ….copt. Daca rezistati, asteptati pana se raceste. Eu una nu servesc drob fara hrean, asa ca musai niste chiscaceala alaturi. Mmmm, bun!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro/

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 6 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Drobul de Pasti: 5 retete cu traditie.