Ingrediente necesare pentru paste picante cu ciuperci:
200 g paste
1 - 2 rosii mari (400 g)
300 g ciuperci
1 ceapa
1 - 2 ardei iuti (optional)
cateva tulpini telina
1 catel usturoi
2 - 3 linguri ulei
sare, cimbru
patrunjel pentru decor
Mod de preparare paste picante cu ciuperci:
Spalam ciupercile si le taiem fasii nu prea subtiri. Le sotam intr-o lingura de ulei, adaugam putina sare si le lasam sa fiarba acoperite pana scade apa. Socatem ciupercile din tigaie, punem 1 - 2 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt. Cand ceapa este translucida, adaugam rosiile decojite si tocate cubulete, ardeiul iute tocat marunt, usturoiul si telina tocata fin.
Lasam la foc mic pana sosul se ingroasa si toate ingredientele sunt fierte, aproximativ 15 - 20 minute. Adaugam cimbrul, potrivim de sare si amestecam sosul cu pastele fierte si scurse. Aranjam pe farfurii pastele, adaugam ciupercile si deasupra presaram patrunjel proaspat tocat.
Un pranz light de post daca nu folositi paste cu ou, cu proteine din ciuperci si doar 110 calorii la 100 de grame.