Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pizza de post:
- faina, ulei, sare, drojdie, apa calda pentru blat pe care-l preparam dupa reteta de aici.
topping: 1 lingura ulei, 2 catei usturoi, busuioc (proaspat sau uscat), pasta de rosii, 1 ceapa, ardei (1 – 2) sau pasta de ardei, boabe de porumb la conserva 2 – 3 linguri, 2 ciuperci mari, 2 – 3 linguri de boabe de soia (nefiind carbohidrati ci amidoane eu n-am pus), o rosie, 4 –5 masline, sare, piper. Si adauga la aceasta lista orice alte ingrediente va fac cu ochiul. Tineti insa seama ca cu cat sunt mai multe ingrediente cu atat mai putine cantitati punem din fiecare. Puteti sa si scoateti din lista de mai sus anumite ingrediente daca nu va plac si nu va cad bine.
Mod de preparare pizza de post:
Incepem prin a aprinde focul in cuptor unde nu uitati sa puneti si vasul in care vom coace pizza. Punem pe foc la fiert boabele de porumb (daca e din cel congelat, daca e de la conserva nu e nevoie), in alta oala mica boabele de soia. Cand sunt gata fierte, le scurgem de apa. Taiem ceapa rondele subtiri, usturoiul il zdrobim, Ciupercile le-am taiat transversal am pastrat trei bucati aratoase, restul l-am maruntit si le-am oparit cu apa oparita. Rosia o tai bucatele, la fel si ardeiul (asta daca nu pasta de ardei ca mine).
Preparam blatul, il intindem, il asezam in tava de copt si il bagam la cuptor pentru cinci minute. In acest timp, intr-o oala mica, punem uleiul in care punem la prajit usturoiul, busuiocul (eu n-am mai avut asa ca am pus rozamarin – foarte bun si acesta) si ceapa taiata (asta ii va da pizzei multa savoare), mestecam sa nu se arda, cand ceapa a devenit translucida, adaugam si doua-trei linguri de pasta de tomate, sare, piper, putintica apa (o lingura) si lasam sa fiarba nitel. Adunam la un loc toate ingredientele toppingului. In mod moral imi place sa le pun pe toate in sosul de tomate, de data asta n-am facut-o ca sa va arat clar pe pizza diversele legume dar de obicei cu exceptia celor trei bucati de ciuperci taiate in transversale pe care le asez la final ca decor si a rosiilor taiate, restul ingredientelor imi place sa le ingrop in sos. Scoatem blatul ce tocmai a stat cinci minute in cuptor si turnam deasupra sosul intinzandu-l pe toata suprafata. Daca n-ati adaugat ingredientele in sos, este momentul sa le adaugati, repartizandu-le cat mai uniform pe toata suprafata. Adaugati si bucatile de rosii, plasandu-le din loc in loc, la fel si maslinele. Nu uitati la sfarsit sa ornati cu bucatile transversale de ciuperci.
Bagam din nou la cuptor. De obicei nu mai deschid decat atunci cand prin casa incepe sa se simta o aroma apetisanta venind dinspre cuptorul aragazului, ca regula generala, pizza e gata atunci cand marginile blatului se rumenesc iar bucatile de ciuperci “fac riduri” – adica se deshidrateaza si incep sa se stranga usor. Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro/