Ciorba de burta este una dintre principalele preferinte culinare ale romanilor. Este foarte cautata in majoritatea restaurantelor, dar si des preparata in propria bucatarie.

Varianta propusa de : Dusa Carmen Mihaela

Varianta 3 ( fara burta)

Ingrediente

* supa de pui
* condimente
* usturoi
* otet

Mod de preparare

Este o ciorba extrem de rapida, dar care nu contine burta. Se pregateste o supa de gaina si se adauga condimente, usturoi (mujdei) si otet dupa gust.
Se serveste calda.

Varianta 4 de ciorba de burta

Ingrediente

* 1 kg de burta de vaca
* ½ kg oase de vaca
* patrunjel
* morcov
* 2 cepe
* o capatana de usturoi
* o foaie de dafin
* 250 g smantana
* 50 ml otet
* 5 l apa
* sare
* piper

Mod de preparare

Dupa ce se spala burta se tine 12 ore in apa rece impreuna cu cealalta carne. Se da cu sare si se tine in apa clocotita timp de 10 minute pentru a se indeparta cu usurinta pielita.

Se pune la fiert cu cealalta carne si se indeparteaza frecvent spuma formata. Dupa 3 ore de fiert se adauga ceapa, patrunjel, morcov, sare, piper, foaia de dafin si se mai fierbe o ora.

Dupa ce fierbe se socate burta si se taie in bucatele (fasii). Se adauga ou si smantana dupa gust. Se serveste calda, se acreste cu otet si se pune si mujdei de usturoi dupa gust.

Pofta buna!

Sursa: Delly.ro

Citeste si alte retete si articole despre lifestyle-ul culinar pe Delly. Noi iti recomandam:
Dulciurile - I -
Salata de cartofiBudinca de gris


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de burta - o preferinta culinara a romanilor.